29 οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια σε βάρος αστυνομικών στη Χίο

Μεγάλωσε ο αριθμός των κατηγορουμένων για τα επεισόδια σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων των ΜΑΤ στη Χίο στις 26 Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα για τον ξυλοδαρμό 12 εξ αυτών στο ξενοδοχείο «Ερύθα».

Δείτε: Επεισόδια στη Χίο: Διαδηλωτές μπήκαν σε ξενοδοχείο που διαμένουν αστυνομικοί (Φωτο)

Η έρευνα της αστυνομίας και η ταυτοποίηση που ακολούθησε οδηγεί στο εδώλιο συνολικά 29 άτομα, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται ήδη σε δικογραφία που υπεβλήθη στην Εισαγγελία Χίου.

Σε αυτήν οι 29 κατηγορούνται για μια σειρά αδικημάτων, όπως της διατάραξης κοινής ειρήνης, της παράνομης βίας, της διατάραξης της οικιακής ειρήνης, της πρόκλησης φθορών, της πρόκλησης σωματικών βλαβών, της βίας κατά υπαλλήλων, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Οπως έχει γίνει γνωστό, στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκονται ακόμα εννέα κάτοικοι της Χίου, των οποίων ο ρόλος ερευνάται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται κυρίως για μέλη των δύο επιτροπών κατοίκων που έχουν σχηματιστεί στο νησί: της «Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων Χίου» καθώς και της «Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα». Η δίκη των 29 αρχικά είχε προσδιοριστεί για τις 30 Απριλίου, ωστόσο λόγω πανδημίας θα αναβληθεί.

Θυμίζουμε ότι στις 26/2 ομάδα κατοίκων του νησιού είχε εισβάλει και χτυπήσει αστυνομικούς των ΜΑΤ στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν, αντιδρώντας έτσι στο παράλογο κύμα βίας που είχε εξαπολύσει η κυβέρνηση στέλνοντας τα ΜΑΤ για να επιβάλουν την κατασκευή των γιγάντιων υπερδομών σε Χίο και Λέσβο.

Τότε οι μονάδες των ΜΑΤ στην προσπάθεια επιβολής των κυβερνητικών αποφάσεων είχαν χτυπήσει δεκάδες νησιώτες, ενώ είχαν προβεί και σε σειρά έκνομων ενεργειών, σπάζοντας δεκάδες αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες διαδηλωτών -ακόμα και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα τουριστικών επιχειρήσεων- καθ’ όλη τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής τους στο νησί.

Βία που κλιμακώθηκε μετά την επίθεση που δέχτηκαν στο ξενοδοχείο, για να φτάσουμε στις συμπεριφορές-χούλιγκαν των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της αποχώρησής τους από τη Χίο από το λιμάνι των Μεστών, όταν σε ένα ακόμα άγριο ξέσπασμά τους, έσπασαν όσα αυτοκίνητα ήταν στο λιμάνι εκείνη τη στιγμή ενώ παράλληλα χτυπούσαν αδιάκριτα κόσμο, ακόμα και χωρίς τις στολές τους ντυμένοι με πολιτικά, χρησιμοποιώντας διάφορες αλυσίδες και βράχια.

Ωστόσο, παρά τις υποσχέσεις εκείνης της περιόδου για την παραπομπή τους σε δίκη και παρά το πλήθος φωτογραφικών ντοκουμέντων όπου απεικονίζονται καθαρά τα πρόσωπα των αστυνομικών-δραστών, τίποτα δεν έχει γίνει γνωστό για οποιαδήποτε πρόοδο της σχετικής έρευνας και πιθανές ταυτοποιήσεις.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “29 οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια σε βάρος αστυνομικών στη Χίο”

  1. Δήμος Σθένης

    Τόσος καιρός (8 μήνες περίπου) χρειάστηκε για να σσκηνοθετηθούν οι κατηγορίες; Μπράβο ταχύτητα! Μεγάλη η πρόοδος επί Χρυσοχοΐδη! Ούτε στις εμφυλιακές και μετεμφυλιακές δίκες για τα έκτακτα στρατοδικεία! Πόσα χρόνια χρειάστηκαν για να “αποδειχτούν” τα εγκλήματα των χρυσαυγιτών και να “αποδεχτούν” (αν κι αυτό είναι αμφίβολο μιας και οι πιο πολλοί απ’ αυτούς είναι καλά “συνεταιράκια” με αυτούς τους εγκληματίες) την εγκληματική φύση της ναζιστοσυμμορίας από τους αστυνομικούς; Βέβαια τώρα και για μια φορά δεν έδειραν μόνο οι …αστυνομικοί για να είναι νόμιμη η βία που ασκήσανε “δημοκρατικά” στις τρεις μέρες που τα έκαναν γυαλιά καρφιά στο νησί. Τώρα ισχυρίζονται ότι τις έφαγαν(;) από το πλήθος που απηύδησε από τη βία τω χωροφυλάκω που έδειραν, τραυμάτισαν, έσπασαν, κατάστρεψαν τις προηγούμενες μέρες! Γιατί η βία που ασκούνε τα “κ@λόπαιδα” του Χρυσοχοΐδη είναι πάντα νόμιμη και κανείς δεν πρέπει ούτε να δυσανασχετεί, ούτε να διαμαρτύρεται. ακόμα κι αν δολοφονηθεί!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί