Τη «νέα καθημερινότητα» μετά την άρση της καραντίνας παρουσίασαν Τσιόδρας – Χαρδαλιάς

Νέα έκκληση για αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων έκανε το Σάββατο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε, τις τελευταίες ώρες παρατηρήθηκαν πολλές άσκοπες μετακινήσεις στα μητροπολιτικά κέντρα και σημείωσε ότι τα περιοριστικά μέτρα και τα πρόστιμα θα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι και τις 4 Μαΐου.

Παράλληλα, επανέλαβε -με αφορμή την επερχόμενη απεργία της Πρωτομαγιάς- ότι «κανείς δεν πρέπει να κάνει σχέδια εξόδου για την Πρωτομαγιά, καθώς κάτι τέτοιο θα θέσει σε κίνδυνο όλα όσα έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής. Η προσπάθειά μας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Δεδομένου ότι σήμερα παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση θέλω να τονίσω ότι τα μέτρα δεν χαλαρώνουν μέχρι τις 4 Μαΐου. Να μη σκεφτεί κανείς εκδρομή την Πρωτομαγιά», ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο ίδιος είπε ακόμα ότι «η επόμενη φάση θα είναι η επιστροφή σε μια νέα καθημερινότητα και όχι στη συνήθη κανονικότητα και θα χρειαστεί η διατήρηση της κοινωνικής ευθύνης. Θα έχουμε κρούσματα και θα χάνουμε συνανθρώπους μας. Η μη τήρηση των κανόνων δεν θα γίνουν αποδεκτές. Τα μέτρα θα επανεξετάζονται διαρκώς και κάποιες περιοχές θα ξαναμπούν σε καραντίνα», σημείωσε.

Συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Μέχρι να βρεθεί ο τρόπος αντιμετώπισης του ιού, η καθημερινότητά μας δεν θα είναι ίδια. Καθημερινά ακούτε πληροφορίες για το τι ανοίγει και πότε ανοίγει. Τις πρώτες μέρες της επόμενης εβδομάδες θα ξέρετε ακριβώς τι μέλλει γενέσθαι με επίσημες ανακοινώσεις. Λίγη υπομονή ακόμα. Η επόμενη φάση θα είναι σταδιακή επιστροφή σε μια νέα καθημερινότητα και όχι στη συνηθισμένη καθημερινότητα. Η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη. Θα έχουμε κρούσματα, θα χάνουμε δυστυχώς συνανθρώπους μας. Θα συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής. Κάποιες περιοχές μπορεί να ξαναμπούν σε καραντίνα. Καθημερινά θα αξιολογούμε την κατάσταση».

Με αφορμή τον επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποίησε η Αρχή Διαφάνειας στην κλινική «Ταξιάρχαι» ο Νίκος Χαρδαλιάς προανήγγειλε οριζόντιους ελέγχους σε ιδιωτικούς φορείς Υγείας από την Αρχή Διαφάνειας. Ανακοίνωσε επίσης ότι από Τρίτη αίρονται οι περιορισμοί στη Μύκονο.

«Δεν μπορούμε να μείνουμε για πάντα εγκλωβισμένοι. Η άρση των μέτρων, όμως, θα γίνει με μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερη επαγρύπνηση. Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε αυστηρά μέτρα υγιεινής. Αν δεν χαλαρώσουμε, θα επιτύχουμε» είπε από τη μεριά του ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί