Υπογράφεται σήμερα η σύμβαση για την Προσαγωγό Μύρτους

Ανακοίνωση του Βουλευτή Λασιθίου του  ΣΥΡΙΖΑ Μανόλη Θραψανιώτη, σχετικά με την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή της “Προσαγωγού Διώρυγας Μύρτους”:

Υπογράφεται σήμερα στο Υπουργείο Υποδομών η σύμβαση με την ανάδοχο τεχνική εταιρεία, « ΘΕΜΕΛΗ ΑΕ» για την εγκατάσταση του εργολάβου και την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή «της Προσαγωγού Διώρυγας Μύρτους», προϋπολογισμού, μετά την έκπτωση, 9.595.018,86 ευρώ. Το έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή της Ιεράπετρας, θα εμπλουτίζει το φράγμα Μπραμιανού και θα απαλλάξει τους παραγωγούς αλλά και την περιοχή από το άγχος της λειψυδρίας.

Ένα έργο, προτεραιότητα και επιλογή της κοινωνίας της Ιεράπετρας, που εντάχθηκε στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και προχωρά προς υλοποίηση παρά την καθυστέρηση.

Την ευχάριστη είδηση είχε από τον Διευθυντή Υδραυλικών Έργων κ. Αντώνη Κοτσώνη, ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης, σε επικοινωνία που είχε μαζί του.

Ταυτόχρονα ο κ. Κοτσώνης ενημέρωσε και για τα δίκτυα του Οροπεδίου Λασιθίου, λέγοντας ότι ο φάκελος βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο και σύντομα, εντός μηνός, θα υπογραφεί η σύμβαση.

  Δυο σημαντικά έργα που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη και θα ανακουφίσουν σε ένα βαθμό τους παραγωγούς, ιδίως αν συνδυαστεί με την ταυτόχρονη οικονομική ενίσχυση και στήριξη των αγροτών, για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί