«Μουσικές Διαδρομές στο Λαβύρινθο V – Με αφετηρία την Κρήτη…»

Online πρεμιέρα το Σάββατο 25/4 από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι online πρεμιέρες με συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Το Σάββατο 25 Απριλίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη συναυλία «Μουσικές Διαδρομές στο Λαβύρινθο V – Με αφετηρία την Κρήτη…».

Δύο από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της κρητικής λύρας και του λαούτου, ο Ζαχαρίας Σπυριδάκης και ο Γιώργος Μανωλάκης, συμπράττουν με αφετηρία τις μελωδίες της κρητικής παράδοσης και προχωρούν δημιουργικά αυτοσχεδιάζοντας. Μαζί τους, ο Βαγγέλης Καρίπης, ένας από τους κορυφαίους δεξιοτέχνες κρουστών, γνωστός για την ευαίσθητη και συνάμα δυναμική προσέγγισή του στο ρυθμό. 

Η συναυλία δόθηκε στις 9 Μαρτίου 2020 στην Αίθουσα Συναυλιών του ΠΣΚΗ στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου «Μουσικές του κόσμου», η οποία αποτέλεσε την 5η κατά σειρά συναυλία των συνεργατών και εισηγητών των σεμιναρίων του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος (ΜΕΛ), την καλλιτεχνική επιμέλεια του οποίου είχε ο Ross Daly. 

Η συναυλία θα μεταδοθεί από το κανάλι του ΠΣΚΗ στο YouTube καθώς και από την ιστοσελίδα www.cccc.gr, ενώ όπως και όλες οι προηγούμενες, θα παραμείνει αναρτημένη έτσι ώστε να μπορεί το κοινό να την παρακολουθήσει οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμεί.

Υπενθυμίζεται ότι στο κανάλι και την ιστοσελίδα του ΠΣΚΗ, έχουν ήδη αναρτηθεί οι συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, το ρεσιτάλ πιάνου της Αλεξίας Μουζά, η συναυλία της Σαβίνας Γιαννάτου από το Jazz in Progress – Heraklion Jazz Festival, Savina Yannatou in Cretan Mode και η συναυλία της Ορχήστρας Δωματίου της Βιέννης (Wiener KammerOrchester).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί