Γιατρός από τους «Ταξιάρχες», θετικός στον ιό, εξέτασε 50 ασθενείς στο ιατρείο του

Όσο προχωρά η ιχνηλάτηση των περιστατικών του ΕΟΔΥ στην κλινική Ταξιάρχαι τόσο αποκαλύπτονται κι άλλες ανεύθυνες συμπεριφορές.

Σύμφωνα με το iatropedia.gr, ιδιώτης γιατρός, θετικό κρούσμα του ιού και εξωτερικός συνεργάτης της κλινικής, είδε στο ιδιωτικό του ιατρείο περισσότερους από 50 ασθενείς, παρά τα μέτρα απαγόρευσης.

Ο πρώτος θετικός στη νόσο νεφροπαθής που διέσπειρε τον κορονοϊό σε 37 άτομα (17 εργαζόμενους και 17 ασθενείς) στην κλινική Ταξιάρχαι, φαίνεται ότι ήταν η κορυφή του παγόβουνου. Όσο ανοίγει ο κύκλος της ιχνηλάτησης των περιστατικών από τον ΕΟΔΥ, τόσο αυξάνονται και οι αποκαλύψεις για τα λάθη και τις παραλείψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιώτης γιατρός, εξωτερικός συνεργάτης της κλινικής, ο οποίος νόσησε μετά από επαφή με κρούσμα στην κλινική Ταξιάρχαι δέχθηκε στο ιδιωτικό του ιατρείο περισσότερους από 50 ασθενείς. Όλοι ιχνηλατούνται αυτή τη στιγμή από τον ΕΟΔΥ και αναμένονται τα αποτελέσματα τις επόμενες μέρες. Ο συγκεκριμένος γιατρός δηλώνει ασυμπτωματικός, ενώ οι γιατροί του ΕΟΔΥ του συνέστησαν να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Εντύπωση δε προκαλεί ότι, σύμφωνα, με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο συγκεκριμένος γιατρός παρά το γεγονός ότι διέκοψε τη συνεργασία του με την ιδιωτική κλινική, εξακολουθεί να βλέπει ασθενείς σε άλλα δύο ιατρεία που διατηρεί, ενώ δεν δέχεται να τα κλείσει, σύμφωνα με τις υποδείξεις των επιστημόνων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Π. Αρμουμανέας, ο «γιατρός διαγνώστηκε θετικός, ωστόσο, αρνείται να το δεχτεί και θεωρεί ότι μπορεί να συνεχίσει τα εξωτερικά του ιατρεία».

Επίσης, έγινε γνωστό ότι και άλλοι γιατροί – εξωτερικοί συνεργάτες της κλινικής, παρά τα μέτρα για τον κορωνοϊό, πραγματοποιούσαν όλο το τελευταίο διάστημα μικροεπεμβάσεις σε ασθενείς. Όλοι αυτοί οι ασθενείς και οι συγγενείς τους ιχνηλατούνται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί