Χ. Μαμουλάκης: Άκρως προκλητικό το «επιτελικό κράτος» του κ. Μητσοτάκη

 Ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύει τον διορισμό μετακλητού υπαλλήλου σε θέση Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και τις απευθείας αναθέσεις στις οποίες προχώρησε ο εν λόγω υπάλληλος με την ανάληψη των καθηκόντων του

Με Αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, αναδεικνύει τον διορισμό μετακλητού υπαλλήλου σε θέση Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και τις απευθείας αναθέσεις στις οποίες προχώρησε ο εν λόγω υπάλληλος με την ανάληψη των καθηκόντων του.

Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα έπειτα από ανοικτή επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Π.Ο.Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ., σύμφωνα με την οποία τοποθετήθηκε Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών στο Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου ιδιώτης μηχανικός, ο οποίος μάλιστα ξεκίνησε διαδικασία ανάθεσης έργου ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς προκήρυξη και με τη μέθοδο της «διαπραγμάτευσης». Η πρώτη πρόσκληση μάλιστα που εξέδωσε ο εν λόγω Διευθυντής, αφορά στην απευθείας ανάθεση δημόσιας σύμβασης, χωρίς διαγωνισμό, στις 7 Απριλίου 2020, ημερομηνία που ακόμη δεν είχε αναλάβει καθήκοντα.

«Το «επιτελικό κράτος» του κ. Μητσοτάκη προκαλεί και προσβάλει κάθε αρχή αξιοκρατίας και διαφάνειας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Οι αντιδράσεις από την ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ είναι απόλυτα δικαιολογημένες. Είναι απαράδεκτο, τη στιγμή που στο δημόσιο υπάρχει πληθώρα άξιων μηχανικών, η Κυβέρνηση να επιλέγει σε θέση διευθυντή, ιδιώτη μηχανικό που προσελήφθη ως μετακλητός υπάλληλος. Ή το να έχουμε συγκρότηση Τεχνικής Υπηρεσίας σχεδόν αποκλειστικά με μετακλητούς υπαλλήλους οι οποίοι δεν έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ αλλά με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου. Αναμένουμε εξηγήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό».

Δείτε τη σχετική Αναφορά

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου

Θέμα: «Διορισμός μετακλητού υπαλλήλου σε θέση Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου»

Ο Βουλευτής κ. Χάρης Μαμουλάκης καταθέτει προς τον κ. Νότη Μηταράκη αναφορά την Ανακοίνωση της «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ» με θέμα τον διορισμό μετακλητού υπαλλήλου σε θέση Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και τις απευθείας αναθέσεις στις οποίες προέβει ο εν λόγω υπάλληλος με την ανάληψη των καθηκόντων του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί