SMS στο 13033: Έρχονται αλλαγές στα μηνύματα – Πιθανοί νέοι κωδικοί

Παράλληλα με τη σταδιακή κατάργηση των περιοριστικών μέτρων, η κυβέρνηση θα δρομολογήσει και την χαλάρωση του συστήματος των sms που απαιτούνται για τις μετακινήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Καθημερινή”, τα sms θα διατηρηθούν για ειδικές ομάδες του πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι και όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Η κυβέρνηση εισέρχεται στην τελική φάση επεξεργασίας του χρονοδιαγράμματος για την άρση μέτρων σε συνεργασία με την ομάδα του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιθυμεί να αρχίσει χωρίς καθυστερήσεις, αλλά να μην τεθεί σε κίνδυνο αυτό που πέτυχε η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

Όπως αναφέρει η “Καθημερινή”, η σκέψη είναι οι πρώτες ανακοινώσεις για άρση μέτρων να συνοδεύονται από μερική κατάργηση του sms. Αυτό σημαίνει, όπως είχε πει και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ότι ορισμένοι κωδικοί sms θα καταργηθούν και αν κριθεί θα αντικατασταθούν από νέους που θα συνδέονται με τις τροποποιήσεις των μέτρων.

Ανάλογα, το sms μπορεί να χρειάζεται να χρησιμοποιείται από ειδικές ομάδες ή σε συγκεκριμένες περιοχές. Η επόμενη φάση της άρσης των περιορισμών θα είναι δοκιμαστική και θα εξαρτάται από την πορεία του κορονοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες η σταδιακή κατάργηση των SMS θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις, με την πρώτη φάση να περιλαμβάνει αναμόρφωση των κωδικών – και ενδεχομένως πρόσθεση καινούριων – με βάση και την επαναλειτουργία ορισμένων καταστημάτων.

SMS στο 13033: οι κωδικοί

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6.

Δηλαδή για μίνι μάρκετ «2 ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας».

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
  5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από κινητά τηλέφωνα με κάρτα SIM των παρόχων κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στην Ελλάδα (Cosmote, Vodafone GR, Wind). Προκειμένου να κάνουν χρήση της υπηρεσίας 13033 οι πολίτες με συσκευή που έχει κάρτα SIM δικτύου του εξωτερικού, μπορούν να προμηθευτούν μια σύνδεση καρτοκινητού από τα σημεία πώλησης των παρόχων. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της υπηρεσίας 13033 είναι δωρεάν.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε, και να φέρετε μαζί σας ένα από τα ακόλουθα έντυπα, κατά περίπτωση.

  • Βεβαίωση Κατ’ Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών
  • Βεβαίωση Κατ’ Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών

Χειρόγραφη Βεβαίωση

Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει πάντα να έχει:

  • Όνομα/Επίθετο
  • Διεύθυνση Κατοικίας
  • Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού
  • Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί