Ν. Ηγουμενίδης: Προσβολή προς όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο να έρχεται σε μια τέτοια συγκυρία ένα νομοσχέδιο 100 άρθρων για την Παιδεία

Σχετικά με το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει εν μέσω πανδημίας και ενώ ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πότε και με ποιο τρόπο θα λειτουργήσουν τα σχολεία, ένα πολυνομοσχέδιο σχεδόν 100 άρθρων πάνω σε καίριας σημασίας θέματα που αφορούν την Παιδεία και όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο. Ο στόχος προφανής: Να περάσει “ανώδυνα” και χωρίς αντιδράσεις μια σειρά από σαρωτικές αλλαγές που ετοιμάζει καιρό η Κυβέρνηση και επιφέρει ένα τέτοιο βαρύ πολυνομοσχέδιο.

Ανάμεσα στα θέματα που επιχειρεί να νομοθετήσει: «Σχολειοποίηση» του νηπιαγωγείου με την εισαγωγή νέων μαθημάτων, αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, αύξηση ωρών διδασκαλίας του μαθήματος των Αγγλικών στις μικρότερες τάξεις του Δημοτικού, αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων στο Γυμνάσιο, επαναφορά της τράπεζας θεμάτων στο Λύκειο και των μίνι πανελλαδικών για την προαγωγή από τη μια τάξη στην άλλη, αύξηση του μέσου όρου προαγωγής/απόλυσης, επαναφορά συντελεστών βαρύτητας στις πανελλαδικές εξετάσεις, αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων στη Β’ και Γ’ Λυκείου. Δηλαδή, κομβικά θέματα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης που θα πρέπει να συζητηθούν υπό άλλες συνθήκες και με άλλες διαδικασίες.

Μια τέτοια πράξη είναι καταφανώς αντιδημοκρατική και συνιστά – το λιγότερο που μπορεί κανείς να πει – προσβολή για τους μαθητές και όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο της χώρας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί