Κορονοϊός: 55 νέα κρούσματα – 2.463 συνολικά στην Ελλάδα – 125 νεκροί

Πενήντα πέντε νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση. Συνολικά, στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 2.463 κρούσματα Covid-19, ενώ 125 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους.

Από τα 2.463 κρούσματα, τα 574 συνδέονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ τα 1131 με ήδη γνωστό κρούσμα. Το 56% είναι άνδρες.

Σήμερα ανακοινώθηκαν άλλοι 4 νεκροί με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 125. Εξ αυτών οι 33 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η μέση ηλικία των ατόμων που εξέπνευσαν είναι τα 74 έτη. Το 90,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 χρόνων.

Δείτε: Κορονοϊός: Τέσσερις θάνατοι το τελευταίο 24ωρο – Στους 125 συνολικά οι νεκροί

Παράλληλα, διασωληνωμένα σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 52 άτομα, 15 εκ των οποίων είναι γυναίκες. Το 85% του συνόλου έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα είναι άνω των 70 ετών.

Συνολικά 57 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο.

Στη χώρα μας έχουν ληφθεί συνολικά 59.241 κλινικά δείγματα.

«Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε»

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι δεν πρέπει επ΄ ουδενί να υπάρξει χαλάρωση. «Δεν θα ησυχάσουμε αν συνεχίσουμε έτσι, δεν είναι δυνατόν να χαλαρώνουμε. H κατάσταση είναι καλή αλλά μπορεί να ξεφύγει», ανέφερε ο λοιμωξιολόγος. Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας έκανε αναφορά και στη χρήση υφασμάτινων μασκών.

Παράταση των μέτρων για μία εβδομάδα

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επισημοποίησε την παράταση της καραντίνας για μία ακόμη εβδομάδα (4/4), τονίζοντας ότι η επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, εντός των επόμενων δύο μηνών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί