Αγορά ακινήτου από τον Δήμο Ηρακλείου για την επέκταση της αυλής του 6ου/44ου Δημοτικού Σχολείου

Συμβόλαιο για την αγορά ακινήτου προκειμένου να επεκταθεί ο αύλειος χώρος του 6ου/44ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου στην οδό Αγίου Τίτου, στο κέντρο της πόλης, υπέγραψε σήμερα, Πέμπτη 23 Απριλίου η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μαρία Καναβάκη. 

Ο Δήμος Ηρακλείου προχώρησε στην αγορά του ακινήτου σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση με αρ. 570/2019  του Δημοτικού Συμβουλίου. Το ακίνητο έχει πρόσοψη στην οδό Παπά –Γιαμαλή, εφάπτεται στη νότια πλευρά του οικοπέδου του σχολείου και έχει εμβαδόν 173 τ. μ. Μέσα στο ακίνητο υπάρχει μικρή, ερειπωμένη κατοικία,  της οποίας η κατεδάφιση έχει ήδη εγκριθεί από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Η αξία του ακινήτου εκτιμήθηκε από πιστοποιημένο  εκτιμητή σε 391.000 ευρώ και ο Δήμος Ηρακλείου συμφώνησε με τον ιδιοκτήτη  στο ποσό των  270.000 ευρώ. 

Τις διαπραγματεύσεις με τον ιδιοκτήτη έκανε η τότε αρμόδια Αντιδήμαρχος Στέλλα  Αρχοντάκη – Καλογεράκη ενώ για τα διαδικαστικά θέματα εργάστηκαν τα στελέχη του Τμήματος Δημοτικής Περιουσίας  και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Μανώλης Βασιλάκης. 

Η αγορά του ακινήτου έρχεται να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των δασκάλων και των γονέων του 6ου /44ου Δημοτικού Σχολείου. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί