Αρνητικά όλα τα δείγματα στο Κρανίδι

Τα 177 δείγματα πολιτών από το Κρανίδι που αφορούν σε «επαφές δυνητικές είτε υψηλού είτε χαμηλού ρίσκου» έπειτα από τον εργαστηριακό έλεγχο και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές βγήκαν αρνητικά, γεγονός που προκαλεί ανακούφιση στις αρχές μετά το πρόσφατο «ξέσπασμα» του ιού που «χτύπησε» στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή.

Σε τεστ είχαν υποβληθεί μεταξύ άλλων εργαζόμενοι σε τοπικές επιχειρήσεις και τράπεζες, αστυνομικοί και άλλοι κάτοικοι της περιοχής και εντός των επόμενων ωρών αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Να σημειώσουμε πως ο δήμος Ερμιονίδας βρίσκεται σε καραντίνα μετά την επιβεβαίωση συνολικά 150 κρουσμάτων στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κρανίδι.

Την Τρίτη (21/04), ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τη «στεγανοποίηση» της δομής, δηλαδή την απαγόρευση εισόδου και εξόδου, η οποία όμως είχε τεθεί σε ισχύ από τη Μεγάλη Πέμπτη. Τα μέτρα στο σύνολο του Δήμου περιλαμβάνουν: απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί, απαγόρευση μετακίνησης σε όλη τη διάρκεια της ημέρας για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, για τελετές και για σωματική άσκηση, αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και κάθε μορφής υπαίθριου εμπορίου, και ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με επιπλέον έξι γιατρούς και τέσσερις νοσηλευτές.

Στο μεταξύ στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας μεταφέρθηκαν δύο μικρά παιδιά από τη δομή, τα οποία έχουν διαγνωσθεί με κορονοϊό. Στο νοσοκομείο του Ρίου εξακολουθεί να νοσηλεύεται ένας 19χρονος Σομαλός που μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Τρίτης με υψηλό πυρετό.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί