Β. Λαμπρινός για την 21η Απριλίου: Τιμούμε τους αγωνιστές που υπερασπίστηκαν τις αξίες και τα ιδανικά της Δημοκρατίας εκείνα τα χρόνια

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο της 21ης Απριλίου 1967:

Πενήντα τρία χρόνια μετά την 21η Απριλίου 1967, η επέτειος του πραξικοπήματος των επίορκων Συνταγματαρχών, επαναφέρει στην μνήμη τα γεγονότα που σημάδεψαν την χώρα μας, και διεμόρφωσαν ένα ζοφερό πολιτικό και κοινωνικό τοπίο, για μία επταετία. Μία επταετία: ανελευθερίας,  καταπάτησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, διώξεων, φυλακίσεων και βασανιστηρίων, με καθοριστικές συνέπειες για την πορεία μας και κατά τις επόμενες δεκαετίες. 

     Τιμούμε τους αγωνιστές που υπερασπίστηκαν τις αξίες και τα ιδανικά της Δημοκρατίας εκείνα τα χρόνια. Τα πρόσωπα αυτά που με γενναιότητα και βαρύ προσωπικό τίμημα, διέσωσαν την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια όλων των Ελλήνων.

      Και στις σημερινές, κρίσιμες παγκοσμίως, συνθήκες, της πανδημίας που προκάλεσε θεμελιακές αλλαγές στην καθημερινότητα και σε όλους τους τομείς της ζωής, οφείλουμε να κρατήσουμε ανεξάλειπτη στην συλλογική μας μνήμη την σκοτεινή εκείνη περίοδο του τόπου μας, και να συμπορευθούμε προς το μέλλον με σύμπνοια, σύνεση, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη.  Με διαρκή συνείδηση του μείζονος αγαθού της Δημοκρατίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί