«Την Πρωτομαγιά θα υπάρξουν αντίστοιχα περιοριστικά μέτρα με αυτά του Πάσχα»

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρει ότι «ο δρόμος είναι μακρύς» μέχρι την κανονικοποίηση

Η Πρωτομαγιά φέτος πέφτει Παρασκευή, αλλά όσοι τυχόν σχεδιάζουν ένα ωραίο τριήμερο εκτός σπιτιού μάλλον θα πρέπει να το ξεχάσουν. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, σημείωσε ότι τις ημέρες εκείνες θα ισχύσουν τα ίδια περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν και το Πάσχα και «έχουμε εμπιστοσύνη στον πολίτη ότι θα τα τηρήσει».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 το μέλος της κυβέρνησης καταρχάς συνεχάρη τους Έλληνες πολίτες, για την πειθαρχία την οποία επέδειξαν, η οποία -όπως τόνισε- συνέβαλε καθοριστικά στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και τόνισε πως αυτό «δίνει το δικαίωμα στην αρμόδια επιστημονική επιτροπή, αλλά και στην κυβέρνηση, να εξετάζει κάποια μέτρα μετά τις 27 Απριλίου, τα οποία ελπίζουμε μέχρι και τότε να καταγραφούν τα θετικά αποτελέσματα, να περάσουμε και την Πρωτομαγιά και σιγά-σιγά να προχωρήσουμε, βήμα-βήμα».

«Ωστόσο», πρόσθεσε με νόημα, «ο δρόμος είναι μακρύς και πρέπει να κατακτούμε κάθε μέρα θετικά αποτελέσματα στον αγώνα αυτό, για να πάμε σε μια κανονικοποίηση, η οποία βέβαια θα διαρκέσει ως προς την οικονομική και κοινωνική ζωή».

Τέλος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να δώσει ένα μπόνους επιβράβευσης στους αστυνομικούς για τη συμβολή τους εν μέσω της πανδημίας. «Είναι ένα θέμα το οποίο το χειρίζεται ο πρωθυπουργός και θα το δούμε εάν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες», ήταν τα λόγια του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί