Εκατομμύρια παιδιά στη Μέση Ανατολή θα γίνουν ακόμη πιο φτωχά λόγω της καραντίνας

Πιο φτωχά θα γίνουν εκατομμύρια παιδιά στη Μέση Ανατολή, καθώς οι γονείς και οι κηδεμόνες τους χάνουν τις δουλειές τους εξαιτίας της καραντίνας που επιβάλλεται σε πολλές χώρες με στόχο την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας, ανακοίνωσε η Unicef που απευθύνει επείγουσα έκκληση για την προστασία των παιδιών και των οικογενειών τους συγκεντρώνοντας δωρεές.

Η οργάνωση τονίζει ότι τα παιδιά αποτελούν σχεδόν τους μισούς από τους οκτώ εκατομμύρια ανθρώπους που θα πληγούν από την απώλεια περίπου 1,7 εκατομμυρίου θέσεων εργασίας φέτος λόγω των «λουκέτων» σε επιχειρήσεις, της αναστολής συμβάσεων εργασίας και άλλων επιπτώσεων του νέου κορονοϊού στην περιοχή.

«Είναι προφανές ότι η πανδημία επηρεάζει από πρώτο χέρι τα παιδιά. Πολλές οικογένειες στην περιοχή ήδη γίνονται φτωχότερες εξαιτίας της απώλειας θέσεων εργασίας, κυρίως αυτών που πληρώνονται με το μεροκάματο», δήλωσε χθες ο Τεντ Σεμππάν περιφερειακό διευθυντής τη Unicef για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

«Οικογένειες δυσκολεύονται να φέρουν φαγητό στο τραπέζι εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων», πρόσθεσε. «Ο συνδυασμός της απουσίας βασικών υπηρεσιών, των ετών συγκρούσεων σε πολλά σημεία της περιοχής, η φτώχεια, η ανέχεια και τώρα η covid-19 πλήττουν περισσότερα τα ευάλωτα παιδιά, καθιστώντας τις ήδη δύσκολες ζωές τους ανυπόφορες», κατήγγειλε ο ίδιος.

Περίπου 110 εκατομμύρια παιδιά στην περιοχή δεν πηγαίνουν πλέον σχολείο και παραμένουν στα σπίτια τους, εξηγεί η Unicef που εκτιμά ότι 25 εκατομμύρια ανήλικοι έχουν άμεση ανάγκη βοήθεια, ανάμεσά τους πρόσφυγες και εσωτερικά εκτοπισμένοι εξαιτίας των συγκρούσεων στη Συρία, την Υεμένη, το Σουδάν, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, το Ιράκ και τη Λιβύη.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν καταγγείλει ότι το «λουκέτο» καθιστά ήδη δύσκολο ή ακόμη και αδύνατο για κάποιους να προσφέρουν τα απαραίτητα στην οικογένειά τους. 

Η υπηρεσία του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι ζητά χρηματοδότηση ύψους 92 εκατομμυρίων δολαρίων για να ενισχύσει τις προσπάθειές της αντιμετώπισης του Covid-19. O Οργανισμός και 

Εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τρόφιμα, νερό και ηλεκτρικό στις εμπόλεμες χώρες, όπου οι τιμές των αγαθών αυξάνονται και οι υποδομές έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, προειδοποιούν ο ΟΗΕ και ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί