Βρε, μπας κι οι συριζαίοι είναι τελικά αμνοί;

Του Θανάση Καρτερού

Ε, δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο. Και είναι εντελώς ξεδιάντροποι, καθώς τους φουσκώνει τα μυαλά το κύμα από τις «δικές τους» δημοσκοπήσεις, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του αρχιστρατήγου και οσίου Κυριάκου.

Ο οποίος:

Δεν ντρέπεται να λέει ότι έκανε για το ΕΣΥ σε τριάντα μέρες όσα δεν έγιναν επί δεκαετίες. Όταν ο ίδιος και το πολιτικό σόι του ρήμαξαν το ΕΣΥ, δυσφήμησαν τα νοσοκομεία, διαφήμισαν την ιδιωτική Υγεία – έχεις λεφτά, θα ζήσεις, αλλιώς άμωμοι εν οδώ. Απέλυσαν γιατρούς, πάχυναν την αδελφή Novartis, τα ξαδέλφια, και τους κουμπάρους, σκαρφίστηκαν το πεντάευρο, άφησαν εκατομμύρια ανασφάλιστους να πεθαίνουν αβοήθητοι. Και ωρύονταν από πάνω για αριστερές ιδεοληψίες πολεμώντας τις χιλιάδες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών επί ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ντρέπεται να παριστάνει τον προστάτη των ηλικιωμένων όταν ο ίδιος και το πολιτικό σόι του ρήμαξαν τη ζωή τους. Έκοψαν ανελέητα τις συντάξεις, οδήγησαν κόσμο ακόμα και στοn θάνατο, ενώ ο κεφαλοθραύστης Άδωνις κοκορευόταν επί των ερειπίων ότι δεν είναι της τρόικας οι αγριότητες, είναι δικές του. Και ο «συμπολίτες μου», μόλις έγινε πρωθυπουργός, κατάργησε ακόμα και την ταπεινή, αλλά νομοθετημένη 13η σύνταξη.

Δεν ντρέπεται να παριστάνει τον φίλο των ντελιβεράδων, των υπαλλήλων σούπερ μάρκετ, των εργαζόμενων στην καθαριότητα όταν ο ίδιος πρωταγωνιστούσε στην επιβολή εργασιακής ζούγκλας. Έκλεινε το μάτι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Διέλυε την Επιθεώρηση Εργασίας. Οργάνωνε την εισβολή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην καθαριότητα.

Δεν ντρέπεται να διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα με γνώμονα την πολιτική στήριξη, την πολιτική αλλαξομπαλιά, την πολιτική μίζα από κείνους και σε κείνους στους οποίους χαρίζει δωράκια εν μέσω πανδημίας. Στους άρχοντες ΚΕΚ, ΜΕΘ, εταιρειών προβολής, μασκών και ασκών κοπανιστού αέρα. Κορωνοπάρτι με ξένα λεφτά κι ενώ η οικονομική κρίση δείχνει τα δόντια της.

Δεν ντρέπεται να λιγουρεύεται τα δισεκατομμύρια που αυτός και το πολιτικό σόι του έλεγαν ότι δεν υπάρχουν ή ότι είναι το μεγαλύτερο οικονομικό λάθος που έχει γίνει ποτέ. Να τα λιγουρεύεται μάλιστα όχι για να σώσει την οικονομία, τις δουλειές, την προσφορά και τη ζήτηση, αλλά για να τα διοχετεύσει με αδιαφάνεια σε εθνικούς εργολάβους, εθνικούς προμηθευτές και εθνικούς βαρόνους.

Ενώ ούτε μια λέξη δεν βρήκε να πει για τη μοναδική κυβέρνηση από καταβολής ελληνικού κράτους που δεν ξόδεψε τα λεφτά της θυσίας και του κόπου των πολλών για να χτίσει βίλες των λίγων και να σιτίσει κομματικούς στρατούς. Κι όχι μόνο δεν άφησε καμένη γη, αλλά εξασφάλισε ένα σωσίβιο, μαξιλάρι, ανάχωμα για κρίσιμες στιγμές.

Και μ’ όλα αυτά, έργα και λόγια λύκων, τρεμοσβήνει τώρα το κεράκι της ψυχής κάθε τίμιου που ακούει τα εξ αμάξης για χρόνια: Βρε, μπας κι εμείς οι συριζαίοι είμαστε τελικά αμνοί;

Πηγή: avgi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί