Θα τους ζήλευε και ο Πινόκιο!

Του Βαγγέλη Δεληπέτρου

Αν μάθαμε κάτι το τελευταίο διάστημα, είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ένα προσόν που πολύ θα ήθελε να το έχει ο Πινόκιο. Ολα της τα στελέχη λένε ψέματα για οποιοδήποτε θέμα ανερυθρίαστα χωρίς να… μακραίνει η μύτη τους.

Πριν από μόλις είκοσι ημέρες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωνε ότι «το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να αντεπεξέλθει με επάρκεια τους επόμενους δύο έως τρεις μήνες χωρίς να γίνει χρήση του “μαξιλαριού” ασφαλείας».

Την ίδια ημέρα, προφανώς για να μας πείσουν, εμφανίστηκε και ο γνωστός για τις… μετααλήθειες του Στέλιος Πέτσας, που δήλωσε και αυτός ότι «πρέπει να διαφυλάξουμε το “μαξιλάρι”».

Μία εβδομάδα μετά ένας ακόμα ψευτοθόδωρος της κυβέρνησης, ο τηλεοπτικός αστέρας Aδωνης Γεωργιάδης, τόνισε ότι «τελευταία μας επιλογή είναι να καταφύγουμε στο “μαξιλάρι” των 20 δισ. ευρώ». Το αποκορύφωμα σε αυτό το γαϊτανάκι που στήθηκε για την παραπλάνησή μας ήταν μια ακόμη τηλεοπτική εμφάνιση του –να μην ξεχνιόμαστε– «αρμόδιου» υπουργού Χρ. Σταϊκούρα την προηγούμενη Τετάρτη, ο οποίος μιλώντας για τα ταμειακά διαθέσιμα των 20 δισ. είπε ότι «φιλοδοξία μας είναι να μην το αγγίξουμε ούτε τον Ιούνιο, γιατί μπορούν να χρησιμοποιηθούν… το επόμενο διάστημα επ’ ωφελεία της κοινωνίας».

Και έσπευσαν οι γνωστοί παλαμακιστές να αναπαραγάγουν τη δήλωση –όπως και όλες τις προηγούμενες– γιατί το «μαξιλάρι» θα είναι τα… καύσιμα της επόμενης μέρας!

Και την επομένη, την Πέμπτη, προτού περάσουν ούτε 20 ώρες, το παραμύθι έσκασε στα χέρια τους. Γιατί, όπως ανακοίνωσαν «κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών», έβαλαν χέρι στο «μαξιλάρι» και μάλιστα από τις αρχές Απριλίου, όταν όλα τα μέλη του περιοδεύοντος θιάσου γύρναγαν από κανάλι σε κανάλι και μας πούλαγαν φούμαρα. Ούτε τσίπα λοιπόν ούτε απόθεμα. Εφεδρείες μηδέν κι ας μας διαβεβαίωσε για το αντίθετο ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του.

Πηγή: Documento #179

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί