Σχεδίαζαν να κάνουν Ανάσταση στην εκκλησία με… μολότοφ

Επεισοδιακό ήταν το βράδυ της Ανάστασης σε Ιερό Ναό της Κατερίνης, όταν ομάδα ατόμων με… άγριες διαθέσεις, επιχείρησε να εισέλθει βίαια στην εκκλησία, παρά τα μέτρα για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του νέου κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί εν ώρα περιπολίας εντόπισαν περίπου 19 άτομα το βράδυ του Σαββάτου, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο Ιερού Ναού στην Κατερίνη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των αστυνομικών, τους επιτέθηκαν λεκτικά, τους εξύβρισαν και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.

Σε κοντινή απόσταση οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν επτά από τα παραπάνω άτομα, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού βρέθηκαν κρυμμένοι και κατασχέθηκαν 11 αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί (βόμβες μολότοφ), 50 κροτίδες και λοστός.

Σχεδίαζαν Ανάσταση με... μολότοφ σε εκκλησία στην Πιερία - Συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα τα παραπάνω άτομα, μετά από προσυνεννόηση μέσω social media, κινήθηκαν ομαδικά στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού, πριν την έναρξη της Ακολουθίας της Αναστάσεως, με σκοπό να εισέλθουν βίαια στο εσωτερικό του, καθώς οι πόρτες ήταν κλειστές.

Επιπλέον, όπως προέκυψε, σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν τις μολότοφ κατά των αστυνομικών, σε ενδεχόμενη εμφάνισή τους στον χώρο.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και άλλα αδικήματα.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται τέσσερα ακόμα άτομα, τα οποία ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση.

Οι επτά συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί