Καταγγελία: Ξυλοδαρμός μετανάστη από αστυνομικούς στο ΑΤ Δραπετσώνας

Χθες, αστυνομικοί προχώρησαν σε άγριο ξυλοδαρμό του μετανάστη, Σαμπίρ Σάαχ, κρατούμενου χωρίς χαρτιά στο Α.Τ. Δραπετσώνας, μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων κρατουμένων.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Χθες, αστυνομικοί προχώρησαν σε άγριο ξυλοδαρμό του μετανάστη, Σαμπίρ Σάαχ, κρατούμενου χωρίς χαρτιά στο Α.Τ. Δραπετσώνας, μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων κρατουμένων. Τον έβγαλαν έξω από το κελί, όπου συνωστίζονται 34 άτομα και ουρλιάζοντας, τον ρωτούσαν “γιατί έρχεσαι συνέχεια και ζητάς για όλους;” Όταν απάντησε ότι αυτός ξέρει καλύτερα ελληνικά, άρχισαν να τον χτυπάνε.

Αμέσως μετά τον απομάκρυναν από το κρατητήριο της Δραπετσώνας και οι συγκρατούμενοι του αγνοούν που βρίσκεται. Προχώρησαν σήμερα σε απεργίας πείνας και έδωσαν στην ΚΕΕΡΦΑ το ηχητικό που αναρτούμε.

Η κυβέρνηση με τη ρατσιστική πολιτική και τις επιχειρήσεις σκούπα κατά των μεταναστών χωρίς χαρτιά έχει στρώσει το δρόμο για τις βαρβαρότητες των αστυνομικών μέσα στα ΑΤ, όπως άλλωστε έγινε και την περίοδο 2012-2013.

Εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, όχι μόνο δεν τους αφήνουν ελεύθερους αλλά κρατάνε σε ακόμη και 34 μετανάστες σε απάνθρωπες συνθήκες, μέσα σε μη αεριζόμενους χώρους, στριμωγμένους, χωρίς δυνατότητα προφυλάξεων από την εξάπλωση του ιού. Την ίδια ώρα, τους χτυπάνε, όταν ζητούν τα αυτονόητα.

Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί, που προχώρησαν στο ξυλοδαρμό του Σαμπίρ Σάαχ.

Απαιτούμε να μπει τέλος στις φυλακίσεις μεταναστών χωρίς χαρτιά και να νομιμοποιηθούν όλοι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί