Βούτσης: Στον ορίζοντα απαράδεκτα νέα μνημόνια εξωτερικής επιβολής ή εσωτερικής κοπής και έμπνευσης

«Φαίνονται ήδη στον ορίζοντα απαράδεκτα νέα μνημόνια εξωτερικής επιβολής ή εσωτερικής κοπής και έμπνευσης», δήλωσε στην «Kontra News» ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αφόρητο τακτικισμό», αναφέροντας ότι αντί να συζητήσει με τις πολιτικές δυνάμεις για το νέο οικονομικό περιβάλλον, αρχικά «σιώπησε και εμμέσως απαξίωσε το ‘μαξιλάρι’ των 37 δισ., σε δεύτερη δε φάση, αρνήθηκε και απαξίωσε επίσης, χωρίς επιχειρήματα, την κοστολογημένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ…».

Μίλησε για «εν κρυπτώ και σε αδιαφάνεια χρήση μέρος του ‘μαξιλαριού’» που «πέραν της απόδειξης μιας θλιβερής πολιτικής διγλωσσίας παράγει ένα ‘μαξιλάρι’ υποκρισίας και αφερεγγυότητας».

Παραπέμποντας στη σχετική δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βούτσης είπε ότι «θα κληθεί άμεσα ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις σε συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών».

Σχολίασε ότι στο διάγγελμα του πρωθυπουργού δεν έγινε καμία αναφορά στο ζήτημα των πολιτικών της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης. Αυτό διότι, όπως είπε, «και σε αυτό το ζήτημα, η κυβέρνηση παλινωδεί και επιλέγει, εν τέλεια, την ατολμία».

Χαρακτήρισε δε «θλιβερή και προφανώς αναντίστοιχη με τις ανάγκες και την κρισιμότητα των καιρών» τη στάση της Ευρώπης. «Μια στάση περαιτέρω αυτοϋπονόμευσης της ίδιας της οντότητας, της συνοχής και του μέλλοντος της Ε.Ε.», είπε.

Αναφορικά με το δημόσιο σύστημα υγείας είπε, μεταξύ άλλων, ότι εκ μέρους της κυβέρνησης μένει «ολάνοιχτο και απολύτως θολό» το ζήτημα της σύμπραξης, αντί της απορρόφησης μέρους του, του ιδιωτικού συστήματος υγείας για το «νέο ΕΣΥ» μετά την κρίση, εκτιμώντας ότι όλα τα δεδομένα «κατατείνουν στην απόλυτη εμμονή για ιδιωτικοποίηση και δε συνιστούν στροφή της νεοφιλελεύθερης πολιτική του (σ.σ. κ. Μητσοτάκη) για την υγεία».

Δείτε ακόμη: Τα εφιαλτικά σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα στα εργασιακά


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί