Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ: Καταστολή αντί για μέτρα στις φυλακές

 “Να ανακληθεί η μεταγωγή του κρατούμενου φοιτητή Βασίλη Δημάκη”

«Ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί να παρθούν άμεσα και γενναία μέτρα «αποσυμφόρησης» και να σταματήσουν οι απαράδεκτες τιμωρητικές μεταγωγές των ανθρώπων, που δίνουν μάχη για αξιοπρέπεια και ζωή. Η μεταγωγή του κρατούμενου φοιτητή Βασίλη Δημάκη, που έγινε με βίαιο τρόπο, πρέπει να ανακληθεί».

Ταυτόχρονα «καταδικάζει την απροκάλυπτα αυταρχική στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία αντιμετωπίζει τις εύλογες ανησυχίες και αντιδράσεις μέσα στις φυλακές, λόγω κορωνοϊού, με ΕΚΑΜ και τιμωρητικές μεταγωγές. Αντί να πάρει μέτρα, αντί να εφαρμόσει τις έστω και δειλές εξαγγελίες της, χρησιμοποιεί τη βία για να καταστείλει μια απολύτως ειρηνική κινητοποίηση.»

Η ανακοίνωση του τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την απροκάλυπτα αυταρχική στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία αντιμετωπίζει τις εύλογες ανησυχίες και αντιδράσεις μέσα στις φυλακές, λόγω κορονοϊού, με ΕΚΑΜ και τιμωρητικές μεταγωγές. Αντί να πάρει μέτρα, αντί να εφαρμόσει τις έστω και δειλές εξαγγελίες της, χρησιμοποιεί τη βία για να καταστείλει μια απολύτως ειρηνική κινητοποίηση.

Η Νέα Δημοκρατία, άλλωστε, δεν φημίζεται για την πολιτική της βούληση να διαλέγεται με τους ανθρώπους που αντιδρούν στην πολιτική της. Δεν περιμέναμε, ασφαλώς, να διαφοροποιήσει τη στάση της ως προς τις αντιδράσεις μέσα στις φυλακές. Χιλιάδες κρατούμενοι, γυναίκες και άντρες, βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο την απόλυτη αδιαφορία από την Πολιτεία.

Ο κορονοϊός, απειλή για όλους μας, δεν κάνει διακρίσεις, ωστόσο, γίνεται ακόμα πιο επιθετικός στις περιπτώσεις αυτές που δεν τηρούνται προληπτικά μέτρα, που ο συνωστισμός και οι συναθροίσεις γίνονται υποχρεωτικά. Και τα μέτρα αυτά, που εφαρμόζονται σε όλη την κοινωνία, φαίνεται ότι «ξεχάστηκαν» εκεί όπου περνάς τα… σύνορα και μπαίνεις στη φυλακή.

Λες και εκεί δεν υπάρχουν άνθρωποι, φόβοι, αγωνίες, κίνδυνοι. Λες και οι έγκλειστοι άνθρωποι δεν συγκαταλέγονται στο γενικό πληθυσμό, παραμένουν αόρατοι, άγνωστοι, αδιάφοροι αριθμοί. Λες και η αξία της ζωής δεν αφορά όλες τις ζωές.

Ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί να παρθούν άμεσα και γενναία μέτρα «αποσυμφόρησης» και να σταματήσουν οι απαράδεκτες τιμωρητικές μεταγωγές των ανθρώπων, που δίνουν μάχη για αξιοπρέπεια και ζωή. Η μεταγωγή του κρατούμενου φοιτητή Βασίλη Δημάκη, που έγινε με βίαιο τρόπο, πρέπει να ανακληθεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί