Τα εφιαλτικά σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα στα εργασιακά

Υποκατώτατος στα 533 ευρώ και επ’ αόριστον α(ν)εργία

Τα εφιαλτικά σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα μετά την καραντίνα αποκαλύπτει με αποκλειστικό δημοσίευμα η Αυγή της Κυριακής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο φέρει την κωδική ονομασία “Recovery Plan” περιλαμβάνει μείωση του κατώτατου μισθού, απελευθέρωση των απολύσεων και πολλές ακόμα ρυθμίσεις που θα μετατρέψουν την αγορά εργασίας κυριολεκτικά σε ζούγκλα!

Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ, “το σχέδιο προβλέπει την καθιέρωση πλέον του -υποκατώτατου- μισθού των 533 ευρώ που χορηγήθηκε στους εργαζόμενους των οποίων ανεστάλησαν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας τους στο ξεκίνημα της πανδημίας μέσω της Ανώτατης Αρχής”. Επιπλέον, στο σχέδιο αυτό υπάρχει και η εξής εφιαλτική ρύθμιση: “Αφήνεται επίσης πλήρως στην ευχέρεια των εργοδοτών πόσους και ποιους εργαζόμενους θα επαναφέρουν” μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Το ρεπορτάζ περιέχει το συνολικό πακέτο των ρυθμίσεων που έχει στο συρτάρι του ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, για την επόμενη μέρα μετά την καραντίνα. Επιπλέον, υπενθυμίζει όλες τις -όχι και τόσο- έκτακτες, όπως φαίνεται, ρυθμίσεις που πέρασε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις εργασιακές σχέσεις μέσω Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να αφήσει στα συρτάρια τα ζοφερά σχέδιά της»

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να αφήσει στα συρτάρια τα ζοφερά σχέδιά της για επαναφορά των μνημονιακών πολιτικών στην αγορά εργασίας

Το πρωτοσέλιδο της “Αυγής της Κυριακής” αποκαλύπτει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχεδιάζει να επιβάλει το δόγμα του σοκ στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το σχέδιο του υπουργού Εργασίας, κ. Βρούτση, που φέρει την κωδική ονομασία «Recovery Plan», για την επόμενη μέρα μετά την καραντίνα προβλέπει την καταβαράθρωση του κατώτατου μισθού στα 533 ευρώ! Επί της ουσίας, δηλαδή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει στόχο όχι απλώς να μειώσει τον κατώτατο μισθό, τον οποίο είχε αυξήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019, καταργώντας ταυτόχρονα και τον ντροπιαστικό υποκατώτατο μισθό: το σχέδιό της είναι να τον επαναφέρει στο επίπεδο του υποκατώτατου που είχε επιβάλει το 2012 η κυβέρνηση Σαμαρά, με υπουργό τότε και πάλι τον κ. Βρούτση, αλλά αυτή τη φορά για όλους τους εργαζόμενους!

Επιπλέον, στο ίδιο σχέδιο περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις που δίνουν το ελεύθερο στις επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε όσες απολύσεις θέλουν αλλά και να διατηρήσουν τις αναστολές συμβάσεων!

Τα παραπάνω δείχνουν πως κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει βάλει στόχο να καταστήσει μόνιμες τις ρυθμίσεις που πέρασε με τη μορφή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την περίοδο της καραντίνας.

Είναι πλέον προφανές πως ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται την κρίση ως ευκαιρία για να επιστρέψει η χώρα στις αγαπημένες του μνημονιακές πολιτικές και να τις επιβάλλει ως τη νέα κανονικότητα.

Τους προειδοποιούμε να μην τολμήσουν να βγάλουν από τα συρτάρια τους αυτά τα ζοφερά σχέδια. Η κοινωνία θα βγει όρθια από την κρίση. Ο ελληνικός λαός αγωνίστηκε πολύ σκληρά για να βγει από τα μνημόνια. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση της Ν.Δ. να τα επαναφέρει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί