Παρακολουθούν με κάμερα ασθενείς και προσωπικό σε νοσοκομείο της Ελλάδας

Ο εξοπλισμός, 16 κάμερες, ένα καταγραφικό μηχάνημα και μία οθόνη, στοίχισαν 4.500 ευρώ

Παρά τις απαγορευτικές διατάξεις του νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, η διοίκηση του Νοσοκομείου της Κέρκυρας έχει τοποθετήσει κάμερες στα δωμάτια, που καταγράφουν τους ασθενείς και το ιατρικό προσωπικό που τους επισκέπτεται.

Οι κάμερες, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Tvxs.gr, έχουν τοποθετηθεί στο Τμήμα Λοιμωδών, όπου με το ξέσπασμα της πανδημίας νοσηλεύονται ασθενείς με συμπτώματα που ίσως παραπέμπουν σε κρούσμα κοροναϊού και περιμένουν τα αποτελέσματα των τεστ. Ο εξοπλισμός, 16 κάμερες, ένα καταγραφικό μηχάνημα και μία οθόνη, στοίχισαν 4.500 ευρώ. Τα χρήματα προέρχονται από δωρεά του Εμπορικού Επιμελητηρίου του νησιού προς το νοσοκομείο, για την αγορά υγειονομικού εξοπλισμού!

Ο νόμος απαγορεύει κατηγορηματικά τη χρησιμοποίηση κάμερας σε εσωτερικούς χώρους καθώς και την παρακολούθηση/καταγραφή ασθενών. Με δεδομένο ότι το ίδιο ρητή ήταν και πρόσφατη γνωμάτευση του υπουργείου Υγείας, παραμένει άγνωστο γιατί η διοίκηση του νοσοκομείου προχώρησε στην αγορά και την τοποθέτηση του εξοπλισμού.

Μετά τις πρώτες εσωτερικές αντιδράσεις, που προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές στην κοινωνία της Κέρκυρας, η διοίκηση του νοσοκομείου δείχνει να υιοθετεί ως γραμμή άμυνας το επιχείρημα ότι το σύστημα δεν καταγράφει, προς το παρόν. Το ερώτημα είναι τότε γιατί ξοδεύτηκαν τόσα χρήματα και γιατί οι κάμερες μέσα στα δωμάτια «σκοπεύουν» τα κρεβάτια των ασθενών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί