Θετικοί στον κορωνοϊό 940 ναύτες του αεροπλανοφόρου Σαρλ Ντε Γκολ

Περίπου 940 ναύτες από το σύνολο των 2.300 ναυτών του προσωπικού του ναυτικού σχηματισμού του αεροπλανοφόρου «Σαρλ Ντε Γκολ» έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.   

Το γεγονός γνωστοποιήθηκε σήμερα από τη γαλλική Γερουσία η οποία επικαλέσθηκε στρατιωτική ιατρική πηγή. Το Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας υπεραμύνθηκε των χειρισμών του για τη διαχείριση της εξάπλωσης του κορωνοϊου στο αεροπλανοφόρο, που αποτελεί τη ναυαρχίδα του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.    Σημειώνεται ότι είκοσι μέλη του πληρώματος νοσηλεύονται, ενώ ένα από αυτά, βρίσκεται σε ΜΕΘ.

Το «Σαρλ ντε Γκολ» βρίσκεται ελλιμενισμένο από την προηγούμενη Κυριακή σε γαλλική ναυτική στο μεσογειακό λιμάνι της Τουλόν, στην οποία επέστρεψε δύο εβδομάδες νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο.    Πρόκειται για το δεύτερο αεροπλανοφόρο στον κόσμο όπου εντοπίζονται κρούσματα της ασθένειας. Είχε προηγηθεί το αμερικανικό USS Theodore Roosevelt. Τη Δευτέρα, έγινε γνωστό από τις αρμόδιες Αρχές των ΗΠΑ, πως ένα μέλος του πληρώματος του αεροπλανοφόρου κατέληξε. 

  Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο βρισκόταν στον Ειρηνικό Ωκεανό όταν ο πλοίαρχός του, με επιστολή στα Μέσα, έκανε γνωστό ότι ο κορωνοϊός εξαπλώνεται στο πλοίο. «Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πεθάνουν οι ναύτες», είχε αναφέρει ο πλοίαρχος Κροζίερ στην επιστολή του που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα San Francisco Chronicle. Μετά την κίνηση αυτή το πλοίο επέστρεψε στις ΗΠΑ, ωστόσο ο πλοίαρχος απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του. 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί