Πιστοί προσπάθησαν να μπουν σε εκκλησία – Στο σημείο η αστυνομία (Φωτο)

Μετά το… κεράκι έφτασε η αστυνομία

Μεσημέρι Μεγάλης Παρασκευής. Μόλις είχε ολοκληρωθεί η κεκλεισμένων των θυρών τελετή της Αποκαθήλωσης του Εσταυρωμένου στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στη Λαμία. Στο μεσοδιάστημα, μέχρι να αποχωρήσουν από την εκκλησία ο ιερέας, ο ψάλτης και ο επίτροπος, και να κλειδωθεί ξανά ο Ναός,, πιστοί από την περιοχή, που πρόλαβαν την είσοδο ανοιχτή, αποφάσισαν να μπούνε και ανάψουν ένα κερί.

Όμως μέχρι να αποχωρήσουν από την εκκλησία και όπως αναφέρει ο ένας εκ των πιστών σε ανάρτηση του στο Facebook, είχε ήδη ενημερωθεί η αστυνομία, άνδρες της οποίας -στο πλαίσιο των ελέγχων για τον κορωνοϊο- έσπευσαν στο σημείο και προέβησαν σε συστάσεις, τόσο στους πιστούς όσο και στους υπεύθυνους της εκκλησίας, υπενθυμίζοντας τους, τα απαγορευτικά μέτρα. Παράλληλα για το συμβάν ενημερώθηκε και ο Μητροπολίτης Συμεών.

Υπενθυμίζουμε πως οι εντολές του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών είναι σαφείς και ξεκάθαρες προς όλους τους ιερείς να τηρηθούν τα μέτρα του Υπουργείου και οι εκκλησίες να παραμένουν κλειστές.

Το συμβάν περιγράφει ένας εκ των τριών πιστών, που “πρωταγωνίστησαν¨ στο περιστατικό.
Δείτε τι γράφει χαρακτηριστικά στο Facebook.

Η σχετική ανάρτηση

“Πριν λίγο στον Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας Λαμίας….. Κάποιος θεώρησε καλό και σκόπιμο να καλέσει την αστυνομία ( δεν φταίνε βέβαια οι αστυνομικοί,την δουλειά τους κάνουν και εντολές εκτελούνε), επειδή 2-3 άνθρωποι πήγανε να ανάψουν ένα κεράκι και οι οποίοι με ατομική ευθυνη αλλά και με προσωπική επιτήρηση ανθρώπου του ναού και την απόσταση κρατούσανε και ένας ενας έμπαινε μέσα ( και αυτά τα αναφέρω γιατί ήμουν ένας από αυτους ) ….. Το αποτέλεσμα ήταν να κλειδωθεί η εκκλησία και μάλιστα με αυστηρες συστάσεις ( και ενώ μέχρι εκείνη την ώρα χτυπούσε πένθιμα η καμπάνα και μας υπενθυμιζε την σημασία της ημέρας αυτής ) …… Βοήθεια μας
Υ. Γ. Δεν θα απαντήσω σε κανένα σχόλιο, σεβαστές οι γνώμες και οι απόψεις όλων σας…”

Δείτε και τις εικόνες που δημοσιεύει ο ίδιος από το περιστατικό

lamianow.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί