“Μη σας …ήσω όλους” (ή του κορονοϊού ο μάγκας)

Τεντώνει το δάχτυλο και τρέμει κάθε Ιουλιανός και κάθε παραβάτης. Μη σας …ήσω όλους. Ως εκ τούτου ταιριάζει γάντι με τον αδυνατούλη, μαζεμένο, ψάλτη, χαμηλά βλέποντα και πολιτικά παρθένο συμμαχητή του στην ενημέρωσή μας.

Δείτε επίσης: Το πηλίκιο του κρεμασμένου ή ένα βιογραφικό γεμάτο καταδίκες και αθλιότητες

Τελικά όποιος είχε τη φαεινή θα κάνει καριέρα στην επικοινωνία του Μητσοτακέικου. Μια εκδοχή είναι ότι είχε –ή έχει– μπάρμπα ο οποίος ανήκε στα σώματα ασφαλείας του καθεστώτος που πολλοί ηγάπησαν εκ δεξιών, αλλά λίγοι έχουν το θάρρος να το πουν. Και άκουγε από μικρός ιστορίες για την επιτυχία του καλού και του κακού μπάτσου στην εμπέδωση της εθνικής ομοφωνίας στις ταράτσες και στα υπόγεια της ειδικής υπηρεσίας. Μια άλλη, πιο κουλτουριάρικη και sentimental, είναι πως ανήκει στην πρόθυμη και άκρως παραγωγική σε κάτι τέτοια τάξη των «πρώην» που τραγουδούσαν στα νιάτα τους νεανικό και επαναστάτη Σαββόπουλο: ο γραμματέας μαζί με τον αλήτη και η παρθένα με τον Σατανά. Ετσι πρότεινε πλάι στον Τσιόδρα, σε απόσταση κορονοϊού αλλά παρέα στο σχετικό πλάνο, να φαίνονται οπωσδήποτε και οι δύο, να είναι ο Χαρδαλιάς.

Ο Χαρδαλιάς το ’χει, δεν μπορείς να του το αρνηθείς. Τρικέφαλο, δικέφαλο και τετρακέφαλο που λέει ο λόγος σώμα, να παθαίνουν Μενεγάκη οι κυρίες που αναφωνούν για τον Κυριάκο «τι γκόμενος είσαι συ». Και σε αρμονία με το σώμα μυαλό και ύφος. Σηκώνει το άγριο μάτι από τα χαρτιά του και κατουριούνται πάνω τους όσοι έχουν σκοπό –ή απλώς το σκέφτονται– να παραβιάσουν τα αυστηρά μέτρα εγκλεισμού. Τεντώνει το δάχτυλο και τρέμει κάθε Ιουλιανός και κάθε παραβάτης. Μη σας … ήσω όλους. Ως εκ τούτου ταιριάζει γάντι με τον αδυνατούλη, μαζεμένο, ψάλτη, χαμηλά βλέποντα και πολιτικά παρθένο συμμαχητή του στην ενημέρωσή μας. Ο ένας μας συμβουλεύει, ο άλλος μας μακελεύει. Ο ένας μας παρηγορεί, ο άλλος πού σε σφάζει και πού σε βαρεί. Ο ένας του παρθεναγωγείου, ο άλλος του καταγωγίου. Και, τέλος, ο ένας εκ Θεού κι ο άλλος εκ λαού.

Από τις ειδικές δυνάμεις –χωριό που φαίνεται– στις ειδικές αποστολές, με ενδιάμεσο σταθμό τη δημαρχία Βύρωνα, η διαδρομή του και εθνική ταυτότητα έχει και με κάποια ποινικά ολισθήματα διανθίζεται. Και η πίστη του στα ιδεώδη του Κυριάκου είναι προφανώς ακλόνητη. Εκείνο όμως που τον ανέδειξε μες στη νύχτα της επιδημίας υφυπουργό του κορονοϊού και συναυτουργό του υιού είναι το αταίριαστο ταίριασμα με τον παρακείμενο Σωτήρη. Με αποτέλεσμα να διαθέτουμε σήμερα ένα επιτυχημένο δίδυμο κάθε απόγευμα στις τηλεοράσεις μας. Και μια δικέφαλη επικοινωνία, με το ένα κεφάλι εντελώς διαφορετικό από το άλλο, που αποδείχτηκε ότι έχει μεγάλο σουξέ. Τσακίζει τις τηλεθεάσεις κάθε πριμαντόνα και διαχέει σε όλη την επικράτεια τα δύο πρόσωπα του μητσοτακισμού. Το καλό και το κακό. Το άσχημο είναι ο Πέτσας, αλλά αυτός κουρεύεται ενώ οι άλλοι δίνουν τον αγώνα τον καλό.

Ι.Σ. ΚαριώτηςDocumento

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί