Καταγγελίες για εργοδότες στο Ηράκλειο που δεν έχουν καταβάλει τα δεδουλευμένα σε εργαζόμενούς τους

Κινητοποιήσεις από την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον Επισιτισμό- Τουρισμό

Ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό, μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι πραγματοποίησε παρεμβάσεις σε εργοδότες στο Ηράκλειο, για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες ότι δεν έχουν καταβάλει τα δεδουλευμένα σε εργαζόμενούς τους.

Δείτε τι αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό Ηρακλείου σε επιχειρήσεις του κλάδου, που με πρόσχημα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τον κορονοϊό προσπαθούν να επιβάλουν αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους, τους αναγκάζουν σε άδειες άνευ αποδοχών κ.ά.

Συγκεκριμένα παρέμβαση πραγματοποιήθηκε σε εργοδότη μεγάλης επισιτιστικής επιχείρησης στο κέντρο του Ηρακλείου, ο οποίος δεν είχε καταβάλει τους μισθούς και τα μεροκάματα των συναδέλφων για το μήνα Μάρτη, ενώ σε μια συναδέλφισσα δεν είχαν δοθεί οι αποδοχές ασθενείας που αναλογούσαν στον εργοδότη από το Φλεβάρη! Μετά την παρέμβαση εκλεγμένων συνδικαλιστών και κάτω από την πίεση των εργαζομένων που θα έκαναν Πάσχα χωρίς λεφτά, ο εργοδότης αναγκάστηκε να καταβάλει σε όλους τους συναδέλφους τα δεδουλευμένα.

Επίσης σε μεγάλο αρτοποιείο – μαγειρείο ο εργοδότης προσπάθησε να επιβάλει στους εργαζόμενους άδεια άνευ αποδοχών για δέκα μέρες, λέγοντάς τους μάλιστα «να περάσουν να υπογράψουν …ένα χαρτί»! Πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να δουλεύουν και να πληρώνονται κανονικά.

Αποδεικνύεται καθημερινά ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για τα εργασιακά είναι «βούτυρο στο ψωμί» των εργοδοτών, για να συνεχίσουν να καταπατάνε και με τη βούλα πλέον, τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα που έχουν απομείνει. Στέλνουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση και τους εργοδότες ότι δε θα τους αφήσουμε σε «χλωρό κλαρί»! Φτάνουν πια οι προτροπές για «να βάλουμε πλάτη» για επιχειρήσεις που τα προηγούμενα χρόνια μπούκωναν στα κέρδη και ταυτόχρονα πατούσαν στο λαιμό τους εργαζόμενους! Δε θα πληρώσουμε εμείς ξανά, για να βγουν αυτοί αλώβητοι και κερδισμένοι.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους στα επισιτιστικά καταστήματα, σε μάγειρες, ψήστες, διανομείς, που κάθε μέρα βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τους, που δουλεύουν με ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για να βγει το μεροκάματο, που δουλεύουν «μάυρα», που μένουν απλήρωτοι από τους εργοδότες. Σπάστε το φόβο, μην υποχωρείτε μπροστά στην εργοδοτική ασυδοσία. Ελάτε σε επαφή με την επιτροπή αγώνα. Είμαστε εδώ, οργανώνουμε τον αγώνα για την υγεία και τα δικαιώματά μας, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη. Κανένας δεν πρέπει να νιώθει μόνος σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Για επικοινωνία: E-mail: epis.tour.her@gmail.com, τηλέφωνα: 6971918552, 6945183917

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί