Πρωτοβουλία Πολιτών Αυτοδιοίκησης Χανίων: Περί ευθύνης και απαλλαγής

Ανακοίνωση του συνδυασμού «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στα Χανιά», σχετικά με το ζήτημα της εισήγησης της δημοτικής αρχής για απαλλαγή επιχειρήσεων από δημοτικά τέλη λόγω της πανδημίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σχετικά με το ζήτημα της εισήγησης της δημοτικής αρχής για απαλλαγή επιχειρήσεων από δημοτικά τέλη λόγω της πανδημίας, ως Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος βεβαίως την υπερψηφίσαμε καταθέτοντας την προσθήκη ότι θεωρούμε πως είναι ελλιπής και επιλεκτική η λογική της ΠΝΠ της κυβέρνησης και συνεπώς της εισήγησης. Προσθέσαμε ότι είναι απαραίτητο να απαλλαγούν επίσης από αντίστοιχα δημοτικά τέλη όλοι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους καθώς και όλοι οι καταγεγραμμένοι άνεργοι που υπάρχουν στο Δήμο και οι χιλιάδες άνεργοι που δημιουργήθηκαν από το κλείσιμο των τουριστικών επιχειρήσεων. Αντίστοιχη πρακτική θα πρέπει να υπάρξει και για τους εργαζόμενους στον πρωτογενή τομέα.

Προφανώς τη βασική ευθύνη για την ανεπάρκεια των μέτρων απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη, την έχει η κυβέρνηση. Όμως ο Δήμος Χανίων οφείλει να αναδείξει το σημαντικό αυτό πολιτικό ζήτημα και να πιέσει πολιτικά, ώστε να νομοθετηθεί η απαραίτητη δυνατότητα απαλλαγής όλων των ανέργων που δημιούργησε η υγειονομική κρίση. Το γεγονός ότι η εισήγηση της δημοτικής αρχής απλά εφαρμόζει την ΠΝΠ χωρίς να παίρνει σαφή πολιτική θέση για το περιεχόμενό της, είναι μια πρακτική αποδοχής της αδικίας. Άρα πολιτική ευθύνη της δημοτικής αρχής υπάρχει! Πολιτικά εκτεθειμένες όμως είναι και οι δημοτικές παρατάξεις που υποκριτικά κατηγορούν μόνο τη δημοτική αρχή, αποσιωπώντας τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί