Νέο θλιβερό ρεκόρ στις ΗΠΑ με σχεδόν 2.600 θανάτους σε ένα 24ωρο

Τραγικός ο απολογισμός και της χθεσινής ημέρας στις ΗΠΑ, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς έχασαν τη μάχη με τον Covid-19 άλλοι 2.569 ασθενείς. Πρόκειται για τον βαρύτερο μέχρι τώρα ημερήσιο απολογισμό όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και στον πλανήτη.

Η χώρα μετράει πια 28.326 νεκρούς και 637.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ έχουν γίνει περίπου 3,2 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ. Το προηγούμενο ρεκόρ θανάτων μέσα σε μια ημέρα (2.228) είχε καταγραφεί μόλις την προηγουμένη, πάλι στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος Τραμπ δεν φαίνεται να πολυκατανοεί την κρισιμότητα της κατάστασης και παρά τις αψιμαχίες με κυβερνήτες, δηλώνει πως οι ΗΠΑ έχουν «περάσει την κορυφή» της πανδημίας και αποφασισμένος να ανακοινώσει σήμερα τις κατευθυντήριες γραμμές για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Βλέπει» κορύφωση ο Τραμπ

«Η μάχη συνεχίζεται, όμως τα δεδομένα δείχνουν ότι απ’ άκρου σ’ άκρο της χώρας, περάσαμε την κορυφή των νέων κρουσμάτων» μόλυνσης, δήλωσε μολαταύτα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί καθημερινά για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Έτσι, πρόσθεσε ότι η «ενθαρρυντική πρόοδος» που καταγράφεται θα του επιτρέψει να αποκαλύψει σήμερα, Πέμπτη, τις κατευθυντήριες γραμμές για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Αυτή η ενθαρρυντική πρόοδος μας φέρνει σε πολύ ισχυρή θέση ώστε να οριστικοποιήσουμε τις οδηγίες προς τις πολιτείες ώστε να ξανανοίξει η χώρα», συνέχισε και ανήγγειλε πως θα τις παρουσιάσει αύριο Πέμπτη. Χαρακτήρισε τις εξελίξεις «πολύ συναρπαστικές».

«Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα είναι πολύ μεγάλη μέρα, θα μιλήσουμε με τους κυβερνήτες, θα έχουμε πληροφορίες για το άνοιγμα σε κάποιες», είπε.

«Θα ανοίξουμε ξανά πολιτείες, κάποιες πολύ πιο σύντομα από ό,τι άλλες. Ορισμένες πολιτείες μάλιστα θα μπορέσουν να επανέλθουν στην ομαλότητα πριν από την προθεσμία της 1ης Μαΐου», διαβεβαίωσε. «Θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί, όλοι μας», έκρινε.

Στο μεταξύ σήμερα αρχίζει να πιστώνεται στους λογαριασμούς των Αμερικανών η έκτακτη ενίσχυση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί