Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς: Στα 300 ευρώ το πρόστιμο για άσκοπες μετακινήσεις

Επέκταση του προστίμου 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση σε όλη τη χώρα από το Μεγάλο Σάββατο στις 9 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα, προς Τρίτη, ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Εκτός από το πρόστιμο προβλέπεται και αφαίρεση πινακίδων. Επίσης αναστέλλεται ως λόγος μετακίνησης, «η παροχή βοήθειας σε πρόσωπο που έχει ανάγκη [Β4]».

«Ένας στους 10 δηλώνει εμμέσως πως δεν θα ακολουθήσει τις οδηγίες. Είναι λίγοι, είναι ελάχιστοι αλλά κινδυνεύουν να καταστρέψουν την προσπάθειά μας. Επαναλαμβάνω: Οι μετακινήσεις επιτρέπονται για πολύ συγκεκριμένους λόγους», είχε πει ο κ. Χαρδαλιάς αναφερόμενος στη δημοσκόπηση του ALPHA με τα σχετικά ευρήματα που προβλήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης.

«Εννέα στους 10 συμπολίτες μας θα ακολουθήσουν τις οδηγίες, τους ευχαριστούμε. Αποδεικνύουν τι σημαίνει ελληνικό φιλότιμο».

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς διαμήνυσε σε πολύ αυστηρό ύφος πώς οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί ώστε να αποφευχθούν οι μετακινήσεις και οι επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους, ενώ ανακοίνωσε πως τις τελευταίες 24 ώρες αφαιρέθηκαν οι πινακίδες σε 49 οχήματα.

«1/10 δηλώνει σαφώς ότι δεν θα ακολουθήσει τις οδηγίες. Είναι ικανοί να καταστρέψουν αυτό που έχουμε χτίσει. Λες και θα πάθουμε κάτι αν θα φάμε τη μαγειρίτσα και το αρνί με τους ανθρώπους που μένουμε μαζί. Προκειμένου να προασπίσουμε τη προσπάθεια, παίρνουμε μέτρα ως απάντηση.

1. Από το Μεγάλο Σάββατο στις 21.00 έως και τη Δευτέρα στις 00.00 ισχύει το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου σε 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων.

2. Όσοι έχουν επιλέξει την επιλογή Β4, παροχή βοηθείας σε ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια θα ελέγχονται ενδελεχώς. Καταχρηστική περίπτωση συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο στον οδηγό, αφαίρεση πινακίδων και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό».


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί