15 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 105 οι νεκροί

Νέα αισιόδοξα στοιχεία για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας έδωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος ανακοίνωσε μόλις 15 νέα καταγεγραμμένα κρούσματα, με τα συνολικά να φτάνουν πλέον τα 2.207.

Τρεις θάνατοι σε 24 ώρες

Επίσης, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως κατέληξαν τρεις ασθενείς από επιπλοκές της νόσου, με το σύνολο των θυμάτων από την έναρξη της πανδημίας να ανέρχεται σε 105. Επιπρόσθετα, 69 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικές Θεραπείας, με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη. Δεκατρείς ασθενείς σε ΜΕΘ είναι γυναίκες και οι υπόλοιπο άνδρες. Το 82% εξ αυτών πάσχει από υποκείμενο νόσημα ή είναι 70 ετών και άνω.

«Ευχαριστώ» σε εκκλησίες και πιστούς

Ο κ. Τσιόδρας επίσης ευχαρίστησε τους πιστούς και την εκκλησία που ακολουθούν πιστά τις απαγορεύσεις και τις συστάσεις της εκκλησίας. Αυτές οι ημέρες έχουν έναν θρησκευτικό χαρακτήρα, «η αρετή του ανθρώπου δεν είναι πλυμένα ρούχα που τα κρέμασαν στο μπαλκόνι» μου είχε πει ένας μοναχός στο Άγιο Όρος».

Πότε τα παιδιά θα δουν τους παππούδες τους

Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα είναι ασφαλές τα παιδιά να δουν τους παππούδες τους, ο λοιμωξιολόγος τόνισε: «Αν δεν έχουμε διασπορά στην κοινότητα τελευταίος πληθυσμός για τον οποίο θα αρθούν τα μέτρα θα είναι οι ευπαθείς ομάδες, όσο υπάρχει μικρό επίπεδο ανοσίας είναι επικίνδυνο. Οι ηλικιωμένοι θα αγκαλιάσουν τα εγγόνια τους, όχι πολύ σύντομα όμως».

Για τη χλωροκίνη

Ο κ. Τσιόδρας τοποθετήθηκε και για τη χρήση χλωροκίνης, τονίζοντας πως «περιμένουμε με αγωνία τις πρώτες δημοσιεύσεις, βλέπουμε με ανησυχία τις ανεπιθύμητες ενέργειες, κρίσιμο ερώτημα το πότε παίρνει κανείς θεραπεία».

Ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος στα κρούσματα αγνώστου προέλευσης, και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υποστήριξε: «Δεν υπάρχει κάτι στα απροσδιόριστης πηγής κρούσματα που δεν έχουμε δει. Αισθανόμαστε ότι δεν υπάρχουν κύκλοι μετάδοσης στην κοινότητα. Ο μαζικός έλεγχος χρησιμοποιείται σαν εργαλείο και αυξάνεται όσο προχωρούμε στην επόμενη φάση».

Για τα σχολεία

Ως προς το ενδεχόμενο άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντική η τήρηση των κανόνων υγιεινής αλλά και η κοινωνική απόσταση. «Δεν είναι τα παιδιά ο κύριος φορέας μετάδοσης, δεν αποδεικνύεται με τα μέχρι τώρα στοιχεία, θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερα επιστημονικά δεδομένα».


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί