Ανακοίνωση των Επιτροπών Ειρήνης Κρήτης

Ενώ σε ζητήματα υγείας είναι σφιχτοχέρηδες, σε ό,τι αφορά ζητήματα σε σχέδια ΝΑΤΟικών και Αμερικάνων ιμπεριαλιστών τα δίνουν όλα.

Εν μέσω υγειονομικής κρίσης:

  • Στη Σούδα στήνεται ΝΑΤΟικό κέντρο «αντιεροπορικής και αντιπυραυλικής αριστείας» με συμμετοχή και  της Τουρκίας
  • Με διάθεση μιας φρεγάτας, του λιμανιού της Σούδας και συνολικά των στρατιωτικών υποδομών της Κρήτης η χώρα μας συμμετέχει στη ναυτική επιχείρηση «IRINI» της ΕΕ – ΝΑΤΟ για τον αποκλεισμό της Λιβύης

Αυτά σημειώνουν, ανάμεσα στα άλλα, οι Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης σε ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικά:

Μπορεί ο κοροναϊός να θερίζει σκορπώντας το θάνατο στις μητροπόλεις του καπιταλισμού αλλά οι δουλειές στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο των Αμερικάνων Ιμπεριαλιστών και των λοιπών ΝΑΤΟικών έχουν τη δική τους ξεχωριστή προτεραιότητα. 

Ο θάνατος τόσων ανθρώπων στη Νέα Υόρκη στις πόλεις της Ιταλίας, της Ισπανίας, στις πόλεις του Κόσμου είναι δευτερεύον ζήτημα μπροστά στο πρωτεύον: οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στην περιοχή για τον έλεγχο του ενεργειακού πλούτου και των αγορών. Προτεραιότητα που αναγνωρίζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή της ΝΔ, και σπεύδουν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των συμμάχων. Ο προηγούμενος προτείνει, ο νυν υλοποιεί:

Στήνεται ΝΑΤΟικό κέντρο «αντιεροπορικής και αντιπυραυλικής αριστείας» στη Σούδα, με στόχο τη βελτίωση των σχετικών δολοφονικών δυνατοτήτων της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας.

Η κυβέρνηση συμφωνεί στη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στη ναυτική επιχείρηση «IRINI» της ΕΕ, σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, για τον ναυτικό αποκλεισμό της Λιβύης με πρόσχημα το εμπάργκο διακίνησης όπλων, με διάθεση μιας φρεγάτας, του λιμανιού της Σούδας και συνολικά των στρατιωτικών υποδομών της Κρήτης.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, αρχές του Απρίλη στη Συμμαχική Διοίκηση Μετασχηματισμού (Allied Command Transformation – ACT) στο Νόρφολκ των ΗΠΑ υπογράφηκαν τα Μνημόνια Κατανόησης του λεγόμενου Κέντρου Αριστείας Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Αμυνας (Integrated Air and Missile Defense – IAMD Center of Excellence), με έδρα την Κρήτη. Οι χώρες που υπέγραψαν εκτός της Ελλάδας – ως «επικεφαλής έθνος» – ήταν η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Τσεχία και η Τουρκία, ως «υποστηρίζοντα έθνη».

Στην τελετή υπογραφής συμμετείχαν ο Γάλλος πτέραρχος Αντρέ Λανάτα, διοικητής του ACT (SACT), και οι εθνικοί αντιπρόσωποι των πέντε κρατών.

Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχε και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος – όπως λέγεται επισήμως – αφού τόνισε τη «σημασία της τελετής για την Ελλάδα ως Επικεφαλής Εθνους του νέου Κέντρου Αριστείας», εξήρε το ρόλο και τη σπουδαιότητα του ACT για τη λυκοσυμμαχία συνολικά, καθώς και για τα κράτη – μέλη μεμονωμένα. Επίσης αναφέρθηκε στην από ελληνικής πλευράς «έμπνευση της δημιουργίας» του Κέντρου Αριστείας και τόνισε την «ανάγκη ενίσχυσης των αντιαεροπορικών και αντιπυραυλικών δυνατοτήτων και υποστήριξης της διαλειτουργικότητας, τομείς στους οποίους αναμένεται να συνδράμει σημαντικά το IAMD COE».

Επιπλέον επεσήμανε «το όραμα της Ελλάδας ώστε το Κέντρο να δράσει ως καταλύτης για τη βελτίωση των υφισταμένων και μελλοντικών ικανοτήτων της Συμμαχίας στον τομέα της εξειδίκευσής του, υποστηρίζοντας τόσο τις δράσεις μετασχηματισμού όσο και τις επιχειρήσεις».

Η καραμέλα που σερβίρεται ότι τάχα ο εξοπλισμός της Σούδας μας προστατεύει αρχίζει και πικρίζει πολύ. Την πικρίλα της δεν μπορεί πλέον να κρύψει η απάτη το ψέμα και το θράσος των απολογητών της πρόσδεσης της χώρας μας στο ΝΑΤΟικό άρμα.

Ας εξηγήσουν πχ πως θα μας προστατέψει η αντιπυραυλική ομπρέλα της Σούδας από την επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης όταν και η Τουρκία συμμετέχει στο εγχείρημα;

Και επειδή είναι πιθανόν, κατά το συνήθειο του, ο  ΣΥΡΙΖΑ να ανέβει στα κεραμίδια, ένα από τα «χαρτιά» που κουβαλούσε η ελληνική αντιπροσωπεία στην Ουάσιγκτον, το Δεκέμβρη του 2018 ήταν το αίτημα για την ίδρυση Κέντρου Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Αριστείας στη χώρα μας, το οποίο χαρακτήριζε  «καινοτόμα» πρόταση συνεργασίας σε στρατιωτικό επίπεδο.  Ο περιλάλητος πρώτος «Στρατηγικό Διάλογο» Ελλάδας – ΗΠΑ, ως μια επιπλέον απόδειξη της αποφασιστικότητας του ΣΥΡΙΖΑ να υπηρετήσει τη ΝΑΤΟική «θωράκιση της ΝΑ Μεσογείου» έναντι της ρώσικης αλλά και κινέζικης ναυτικής παρουσίας.

Η ΝΔ πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έργο του νέου «κέντρου αριστείας» θα είναι να πιστοποιεί την κατάρτιση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και πολιτικού προσωπικού των μελών του ΝΑΤΟ στη χρήση εξελιγμένων οπλικών συστημάτων, χρησιμοποιώντας και τις υποδομές στο ΝΑΤΟικό Πεδίο Βολής Κρήτης (NAMFI), ενώ θα μελετηθεί η συνεργασία με παρόμοια «κέντρα αριστείας» που λειτουργούν σε άλλα μέλη του ΝΑΤΟ.  Ο ίδιος ο γγ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ για να φτιάξει κλίμα «μείζον θέμα ανησυχίας τούς νέας τεχνολογίας πυραύλους της Ρωσίας (SSC-8)»(το επόμενο βήμα μετά τους S-400), για τους οποίους, όπως λένε οι ΝΑΤΟικοί, θα υπάρχει ελάχιστος χρόνος αντίδρασης από τις ευρωπαϊκές χώρες.

Τα «κέντρα αριστείας» του ΝΑΤΟ είναι εθνικά ή πολυεθνικά χρηματοδοτούμενα από τα κράτη που συμμετέχουν και αποτελούν μέρος ενός υποστηρικτικού δικτύου, ενθαρρύνοντας την εσωτερική και εξωτερική ανταλλαγή πληροφοριών, προς όφελος της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας. Εξειδικεύονται σε μια λειτουργική περιοχή και ενεργούν ως επαΐοντες στον τομέα τους, διανέμοντας και τη σχετική δολοφονική «τεχνογνωσία» στις άλλες χώρες.

Η χώρα μας καθίσταται «κόμβος» για πρόσφυγες και μετανάστες που θα «διασωθούν» από τα πλοία της Ευρωπαϊκής Ναυτικής Δυνάμεως (EUMARFOR) που θα περιπολούν την Μεσόγειο στο πλαίσιο της επιχείρησης «Σοφία» διαμορφώνοντας από τώρα τις προϋποθέσεις για νέες Μόριες, με το ρόλο της Σούδας για μια ακόμη φορά να είναι καίριος καθώς φαίνεται να είναι ένα κέντρο υποδοχής.

Η εμπειρία της Γαλλίας και της Ιταλίας αυτό δείχνει. Εκεί κατευθύνεται μέχρι τώρα το μεγαλύτερο μέρος των μεταναστευτικών ροών από τη Β. Αφρική. Οσο κι αν οι «εταίροι» δεσμεύονται για «επιμερισμό των βαρών», ο διπλός εγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν από την Τουρκία, δημιουργεί προηγούμενο και επιβεβαιώνει την άμεση συσχέτιση του Προσφυγικού με τη συμμετοχή της χώρας σε ιμπεριαλιστικά σχέδια και αποστολές. Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη επιχείρηση εγκλωβίζει ακόμα περισσότερο τη χώρα μας σε ανταγωνισμούς επικίνδυνους για τα λαϊκά συμφέροντα.

Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς τα «ενδιαφέροντα» της Τουρκίας στη Λιβύη και τον εφοδιασμό του «επίσημου» λιβυκού στρατού με τουρκικά όπλα, εύκολα μπορεί να προβλέψει το ενδεχόμενο ενός «θερμού επεισοδίου» στη θαλάσσια ζώνη μεταξύ Κρήτης και Λιβύης, ως θρυαλλίδα για την επίσπευση συμβιβασμών και συνεκμετάλλευσης.

Για μια ακόμη φορά αναδυκνύεται η χρησιμότητα της Βάσης της Σούδας στις δολοφονικές και ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις των Νατοικών «συμμάχων» μας.

Απαιτούμε:

  • Να κλείσει η βάση της Σούδας, να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Απεμπλοκή από την επιχείρηση “IRINI”
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • ΟΥΤΕ ΓΗ – ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί