Αλ. Χαρίτσης: Να ξεκαθαρίσει άμεσα Ο κ. Μητσοτάκης – Έχει χρησιμοποιήσει τα 37 δισ. ευρώ που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ; (Βίντεο)

Αναλυτικά η δήλωση (oncamera) του βουλευτή Μεσσηνίας και εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, για τα δημόσια οικονομικά και τη χρήση του «μαξιλαριού» των 37 δισ. ευρώ

“Να ξεκαθαρίσει άμεσα στον ελληνικό λαό τι ακριβώς συμβαίνει με τα δημόσια οικονομικά” καλεί τον Κ. Μητσοτάκη ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στηλιτεύοντας την “εικόνα ασυναρτησίας και χάους που αναδεικνύουν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης”, η οποία “ούτε σύνεση δείχνει, ούτε σχέδιο, αλλά ούτε και στοιχειώδη σοβαρότητα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης”.

Ο Αλ. Χαρίτσης ζητά από την κυβέρνηση να απαντήσει αν “έχει χρησιμοποιήσει χρήματα από τα 37 δισ. ευρώ που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ παρακαταθήκη στη χώρα για μία δύσκολη στιγμή”, και αν ναι, “πόσα και που έχουν διοχετευθεί, αφού τα μέτρα στήριξης που έχει πάρει μέχρι στιγμής είναι τόσο αποσπασματικά και ανεπαρκή για τις επιχειρήσεις και για τους εργαζόμενους, που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν χρήση του μαξιλαριού”.

“Εκτός και αν ήδη, με την ευθύνη της δικής τους οκτάμηνης διαχείρισης πριν τον κορωνοϊό, η οικονομία έχει καταρρεύσει και δε τολμούν να μας το πουν”, δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

«Πριν λίγο καιρό ο υφυπουργός Οικονομικών στη Βουλή χαρακτήριζε το “μαξιλάρι” ως “τη μεγαλύτερη γκάφα στην ιστορία της οικονομικής επιστήμης”.

Σήμερα το πρωί ο Υπουργός Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 χαρακτήρισε την ύπαρξη του μαξιλαριού θετική για τη χώρα και διέψευσε τις χθεσινές διαρροές του Υπουργείου Οικονομικών, ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση δεν το έχει χρησιμοποιήσει και “καλό είναι να μην το ακουμπήσουμε”.

Λίγη ώρα αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε πως “δεν υπάρχει μαξιλάρι” και η κυβέρνηση διαχειρίζεται με σύνεση τα “ταμειακά διαθέσιμα”.

Και λίγο μετά, πάλι ο υπουργός Ανάπτυξης, σε δεύτερη τηλεοπτική του συνέντευξη, στο OPEN αυτή τη φορά, διέψευσε τον πρωινό εαυτό του, λέγοντας τελικά πως « υπάρχει μόνο ένα μαξιλάρι, όλα τα υπόλοιπα μπαίνουν και βγαίνουν..»

Αυτή η εικόνα ασυναρτησίας και χάους  που αναδεικνύουν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης ούτε σύνεση δείχνει, ούτε σχέδιο, αλλά ούτε και στοιχειώδη σοβαρότητα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει υποχρέωση να ξεκαθαρίσει άμεσα στον ελληνικό λαό τι ακριβώς συμβαίνει με τα δημόσια οικονομικά.

Έχει χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση χρήματα από τα 37 δισ. ευρώ που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ παρακαταθήκη στη χώρα για μία δύσκολη στιγμή; 

Και αν ναι, πόσα και που έχουν διοχετευθεί, αφού τα μέτρα στήριξης που έχει πάρει μέχρι στιγμής είναι τόσο αποσπασματικά και ανεπαρκή για τις επιχειρήσεις και για τους εργαζόμενους, που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν χρήση του μαξιλαριού.

Εκτός και αν ήδη, με την ευθύνη της δικής τους οκτάμηνης διαχείρισης πριν τον κορωνοϊό, η οικονομία έχει καταρρεύσει και δε τολμούν να μας το πουν».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί