Λιμενικός αρνήθηκε σε καρκινοπαθή να ταξιδέψει για να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο – Τι καταγγέλλει γιατρός

Μια απίστευτη καταγγελία κάνει γιατρός του ΠΓΝΑ. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook, λιμενικός στη Σαμοθράκη αρνήθηκε σε καρκινοπαθή να ταξιδέψει από το νησί στην Αλεξανδρούπολη για να μεταβεί στο νοσοκομείο, επειδή δεν είχε ιατρική γνωμάτευση.

Ο γιατρός έστειλε μήνυμα στο κινητό της ασθενούς για να το επιδείξει στις λιμενικές αρχές αλλά ο λιμενικός απάντησε στην καρκινοπαθή ότι αυτό δεν είναι αρκετό!

Δείτε την ανάρτηση του γιατρού που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών:

Σήμερα υπήρξα μάρτυρας μιας εξωφρενικής κατάστασης. Λιμενικός υπάλληλος αρνήθηκε τη μετακίνηση καρκινοπαθούς από το νησί της για εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία της κλινικής μας. Η αιτιολογία ήταν πως χρειαζόταν υπογεγραμμένη και σφραγισμένη γνωμάτευση από τον θεράποντα ιατρό. Σημειώνω πως έστειλα γραπτό μήνυμα στο προσωπικό κινητό της ασθενούς προς επίδειξη στο Λιμενικό, αλλά ενημερώθηκα από την ίδια πως δεν αρκεί. Ο προβληματισμός είναι εύλογος:

Ποιος και κατόπιν ποιας συνεννόησης με το υπουργείο υγείας και διαβούλευση με τον ιατρικό κλάδο αποφάσισε το Λιμενικό να απαγορεύει τη μετακίνηση ασθενών με σοβαρότατα νοσήματα; Τι απόγιναν τα περίφημα προσωπικά δεδομένα; Μήπως να τα μοιραστούμε με καθένα «δημόσιο λειτουργό». Μήπως να μάθει όλο το νησί από τι πάσχουμε; Γιατί δεν έχουν ενημερωθεί οι διοικητικοί υπάλληλοι και οι ιατροί του νοσοκομείου, ΕΠΙΣΗΜΑ από το Λιμενικό για τέτοιες, επιπόλαια επικίνδυνες, οδηγίες; Ποια διοικητική υποστήριξη μας παρέχει το υπουργείο υγείας ως νοσοκομειακούς γιατρούς; Είναι αρμοδιότητά μας η διαρκής σύνταξη και αποστολή μυριάδων (ίδιων) γνωματεύσεων προς κάθε υπηρεσία που αυθαιρετώντας ζητά προσωπικά δεδομένα για κάθε ελάχιστη ενέργεια; Τι νόημα έχει η υποχρεωτική αποστολή ιατρικής γνωμάτευσης για τον απόπλου, ενώ θα μπορούσε να είναι υποχρεωτική η επίδειξη γνωμάτευσης κατά την επιστροφή ΑΦΟΥ επισκέφτηκε το θεράποντα (μπας και σώσουμε λίγη λογική);

Παντού ακούμε για την «αλληλεγγύη» που πρέπει να φέρει ο κορονοιός. Μήπως να ξεκινήσουν πρώτα οι υπηρεσίες και τα υπουργεία;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί