Τηλεδιάσκεψη με τον Αλ. Τσίπρα: Συνειδητή πολιτική επιλογή της ΝΔ η μη στήριξη των εργαζόμενων (Βίντεο)

«Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, όχι μονάχα δεν έχει πάρει προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ύφεσης, για τη στήριξη των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται θέλει να αντιμετωπίσει αυτή τη κρίση ως μια μεγάλη ευκαιρία, προκείμενου να υπάρξει μια μεγάλη αναδιάρθρωση στις εργασιακές σχέσεις», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τον Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας και εκπροσώπους εργαζομένων στα super market και τις μεταφορές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε την Τρίτη 14/4/20 τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας και εκπροσώπους εργαζομένων στα super market και τις μεταφορές, για τα μέτρα στήριξης του κόσμου της εργασίας που πλήττεται από την κρίση του κορωνοϊού.

Όπως σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας:

«Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, όχι μονάχα δεν έχει πάρει προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ύφεσης, για τη στήριξη των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται θέλει να αντιμετωπίσει αυτή τη κρίση ως μια μεγάλη ευκαιρία, προκείμενου να υπάρξει μια μεγάλη αναδιάρθρωση στις εργασιακές σχέσεις.

Ακολουθεί μέτρα επιδότησης της ανεργίας και όχι της εργασίας, κάτι πρωτοφανές σε όλη την Ευρώπη.

Tη στιγμή που θα θέλουμε να επανεκκινήσουμε την οικονομία θα βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση γενικευμένων απολύσεων, λουκέτων και τεράστιας ανεργίας, αντίστοιχης της περιόδου 2012-13.

Πρόκειται για μια συνειδητή πολιτική επιλογή, διότι οι δυνατότητες δημοσιονομικά να στηριχτεί η εργασία και οι επιχειρήσεις υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Οι εργαζόμενοι σε κλάδους της οικονομίας που παραμένουν εν λειτουργία, όπως είναι στα σούπερ μάρκετ και τις μεταφορές, συνεχίζουν με αυταπάρνηση και σε εξαντλητικές συνθήκες, πολλές φορές χωρίς μέτρα προστασίας, σηκώνοντας στις πλάτες τους τη μεγάλη προσπάθεια να κρατηθούμε όρθιοι αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλους αυτούς μεταφέροντας την τεράστια ευγνωμοσύνη μας γι’ αυτό που κάνουν. Αλλά η ευγνωμοσύνη και το ευχαριστώ πρέπει να είναι έμπρακτο, πρώτα απ’ όλα με τη διασφάλιση των όρων υγιεινής και των εργασιακών δικαιωμάτων».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί