Τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Παρασκευής λήγει η καραντίνα στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος»

Τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Παρασκευής θα λήξει η καραντίνα που είχε επιβληθεί στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ των μελών του πληρώματος.

Το πλοίο παραμένει σε ειδική προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά με τους επιβαίνοντες που είχαν κριθεί εξαρχής αρνητικοί στον κορωνοϊό να βρίσκονται στην προβλεπόμενη καραντίνα των 14 ημερών.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ερωτήθηκε σχετικά στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης. Όπως διευκρίνισε όλοι όσοι βρίσκονται στο πλοίο είναι καλά στην υγεία τους και δεν έχουν παρουσιάσει ύποπτο σύμπτωμα της πανδημίας.

Έτσι, όσοι είναι ελληνικής καταγωγής μετά τη λήξη της καραντίνας τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Παρασκευής θα μπορούν να μεταβούν στα σπίτια τους το Μεγάλο Σάββατο.

Όσον αφορά στους αλλοδαπούς επιβαίνοντες, μετά από συνεννόηση των ελληνικών αρχών με τις πρεσβείες των χωρών τους θα επαναπατριστούν το συντομότερο δυνατόν.


Τέσσερις εκ των επιβαινόντων στο μισθωμένο πλοίο που στο μεταξύ νόσησαν από τον κορωνοϊό θα παραμείνουν σε περιορισμό σε ξενοδοχείο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί