Ηχηρή απάντηση Διοικητή του Νοσ. Ιωαννίνων στην εντολή για «δημοσιογραφική ενημέρωση μόνο με γραπτή άδεια»

Την έντονη αντίδραση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Βασίλη Τσίκαρη, το έγγραφο της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας με υπογραφή του διοικητή της Γιάννη Καρβέλη, με το οποίο γίνεται γνωστό στους διοικητές και τους αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων ότι για οποιοδήποτε δημοσιογραφικό ρεπορτάζ θα πρέπει να υπάρχει προηγούμενη αίτηση προς την ΥΠΕ και το ΕΚΕΠΥ- ΕΚΑΒ, και αντίστοιχη γραπτή άδεια.

Ο διοικητής του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων στην επιστολή του προς τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γ. Καρβέλη, κάνει λόγο για ποδηγέτηση της ενημέρωσης των πολιτών και ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να συνεργήσει στη φίμωση κανενός.

“Το δικαίωμα της πληροφόρησης και της ενημέρωσης δεν μπορεί να θυσιαστεί στο όνομα της οποιαδήποτε σκοπιμότητας”, τονίζει ο κ. Τσίκαρης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ipiros.gr η Επιστημονική Επιτροπή Λοιμώξεων του συγκεκριμένου Νοσοκομείου έχει καθιερώσει την καθημερινή ενημέρωση των πολιτών και σε Δελτίο Τύπου που αποστέλλει απαντάει σε κρίσιμα ερωτήματα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί