Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Πέφτει η θερμοκρασία, έρχονται θυελλώδεις άνεμοι και αφρικανική σκόνη

Ψυχρό μέτωπο θα επηρεάσει τον καιρό της χώρα μας από το βράδυ της Μ. Τρίτης (14/04) έως το βράδυ της Μ. Τετάρτης (15/04). Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση τη Μ. Τετάρτη (15/04) ενώ παράλληλα αναμένεται και σημαντική ενίσχυση των ανέμων στα πελάγη.

Δείτε επίσης: Ο καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας στην Κρήτη – Αλλάζει το σκηνικό

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το πέρασμα του ψυχρού μετώπου θα προκαλέσει τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες από το απόγευμα της Μ. Τρίτης (14/04) στα βόρεια ηπειρωτικά και τη Μ. Τετάρτη (15/04) στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά των βορείων ηπειρωτικών από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το πρωί της Μ. Τετάρτης (15/04).

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αξιοσημείωτη πτώση στις ηπειρωτικές περιοχές που θα επηρεαστούν από τα φαινόμενα. Όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί, η πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 8 βαθμούς Κελσίου. Οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν μόνο τη Μ. Τετάρτη (15/04) αφού από τη Μ. Πέμπτη (16/04) θα υπάρξει νέα άνοδος της θερμοκρασίας.

Περιοχές όπου θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας (γαλάζια και μπλε σκίαση) τη Μ. Τετάρτη 15/04

Παράλληλα οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν σημαντικά. Τη Μ. Τετάρτη (15/04) και έως το απόγευμα της Μ. Πέμπτης (16/04) στο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων 6 έως 8 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο τη Μ. Τετάρτη (15/04) αναμένονται βορειοδυτικοί άνεμοι 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο σχετικό χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 7 μποφόρ τη Μ. Τετάρτη (15/04).

Περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 7 μποφόρ (πορτοκαλί και κόκκινη σκίαση) τη Μ. Τετάρτη 15/04

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τη Μ. Τετάρτη (15/04) η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά Αφρικάνικής σκόνης στα δυτικά και κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας.

meteo.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί