Ο “αστέρας” του Ηρακλείου στα χνάρια Τζήμερου: Οι ρατσιστικές προκλήσεις και οι ύβρεις σε όσους αντιδρούν

(Η κεντρική εικόνα, από σκίτσο του Κώστα Γρηγοριάδη στην Εφημερίδα των Συντακτών 5 Μαρτίου 2018)

Ο άνθρωπος είναι γνωστός κι ας νομίζει ότι είναι ένα κεφάλι πάνω από τους άλλους… Με αισχρό, ακροδεξιό, ρατσιστικό λόγο, συχνά χρησιμοποιεί και fake προφίλ για να εκβιάζει ή να απειλεί. Το έχουμε βιώσει αρκετοί από τον Κώστα Συλιγάρδο (ή όπως αλλιώς εμφανίζεται με τα διάφορα προφίλ του).

Δε θα ασχολούμασταν μαζί του αν δεν εκπροσωπούσε σειρά μέσων ως “σχολιαστής”, “παρουσιαστής” κλπ, άρα αν δεν είχε τη δυνατότητα να διαμορφώνει ή να επηρεάζει την κοινή γνώμη.

Εμφανίζεται σαν (σκόπιμα χρησιμοποιείται η παρομοίωση) “δημοσιογράφος” σε 4-5 μέσα, που ανέχονται στον άθλιο και ακραία ρατσιστικό λόγο του, τις προκλήσεις του, μάλλον για να χτυπάνε “νούμερα” κάθε λογής…

Τελευταίο του “κατόρθωμα” του Συλιγάρδου, η ρατσιστική επίθεση στους Ρομά, με αφορμή την υπόθεση της Λάρισας, με την εμφάνιση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Επίθεση στην οποία “πατά” πάνω στον γνωστό Τζήμερο (μάλλον οι σκέψεις τους είναι κοντινές…), ενώ δεν παραλείπει να επιτεθεί και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Θαυμάστε τον!

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-5.png

Αλλά ο τύπος δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό. Σε συνέχεια επιτίθεται με άλλη ανάρτηση σε όσους… τόλμησαν να αντιδράσουν στον ρατσιστικό οχετό του, που στο παρελθόν έχει συμπεριλάβει από πρόσφυγες και μετανάστες μέχρι όποιον τολμά να αμφισβητεί την… αυθεντία του “μπουμπούκου”.

Για παράδειγμα, “τόλμησε” να αντιδράσει η Κατερίνα Τσουκαλά, Διεθνολόγος -Πολιτικός Σύμβουλος σε θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ευρωπαϊκής Ασφάλειας και Άμυνας και Βιομηχανικής Πολιτικής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που πλέον επέστρεψε στο Ηράκλειο και ήταν υποψήφια στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, χωρίς να μπορέσει να εκλεγεί.

Διαβάστε τι έγραψε η κ. Τσουκαλά και δείτε τη χυδαιότητα και το θράσος με τα οποία απαντά ο ακροδεξιών απόψεων “δημοσιογράφος”, εκείνος που όταν τίθεται το δίλημμα “με τους τραπεζίτες ή με τους ανθρώπους που δανείστηκαν και κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους”, ως άλλος “μπουμπούκος” απαντά, “φυσικά με τους τραπεζίτες”! (Δείτε: Ο “αστέρας” του Ηρακλείου που μετά τα κηρύγματα μίσους πανηγυρίζει για τους πλειστηριασμούς!)

Η ανάρτηση της κ. Τσουκαλά

“Παιδιά να πούμε λίγο τα πράγματα με το όνομα τους γιατί το κακό έχει παραγίνει;

Πως είναι δυνατόν «δημοσιογράφος» να σπέρνει ρητορική μίσους (η οποία διώκεται ποινικά) και αισχρά ψεύδη επανειλημμένα εναντίον συγκεκριμένης μειονότητας, στοχοποιώντας τους μάλιστα και πολιτικά, χωρίς να υφίσταται τις συνέπειες του νόμου;

Υπάρχει εισαγγελέας σε αυτήν την πόλη;

Αυτός ο ρατσιστικός οχετός ονομάζεται δημοσιογραφία; Έγκυρη ενημέρωση; Ελευθερία του λόγου; Δημοκρατικός λόγος; Αυτό ειναι το επίπεδο δημοσίου λόγου που έχουμε στην Κρήτη και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας;

ΑΙΣΧΟΣ!

Ο δημοσιογράφος και τα μέσα που εκπροσωπεί έχουν ασχοληθεί ποτέ με τα φλέγοντα ζητήματα των Ρομά; Με την φτώχεια, την διαχρονική περιθωριοποίηση και διωγμό, τον αναλφαβητισμό, τη θέση των γυναικών, τη μέση ηλικία γάμου, την τεκνοποίηση από μικρή ηλικία, τα ναρκωτικά και τις συστημικές αιτίες όλων αυτών; Θα απαιτούσε βέβαια εκτός από υψηλού επιπέδου μόρφωση και φαιά ουσία από πλευράς δημοσιογράφου και στοιχειώδη ανθρωπιά οπως επίσης και προσήλωση στην έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση από πλευράς μέσων.

Ευκολάκι να τσουβαλιάζεις μια μειονότητα ως κλέφτες, ζητιάνους, ναρκέμπορες, κτλ. Δεν το λες όμως δημοσιογραφία, αλλά οχλαγωγία”.

Και η “απάντηση” του “αστέρα”

Για να θυμηθούμε:

Τρομολαγνική ραδιοφωνική «δημοσιογραφία» στο Ηράκλειο, με εκφράσεις μίσους και βίας – Τι καταγγέλλει αναγνώστης

Ιδού η διαπλοκή στην “ενημέρωση” της Κρήτης!- Πώς μέσω του κρατικού χρήματος γινόταν η “αδούλωτη φίλια δημοσιογραφία” από περίεργα έντυπα (έγγραφα)

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Ο “αστέρας” του Ηρακλείου στα χνάρια Τζήμερου: Οι ρατσιστικές προκλήσεις και οι ύβρεις σε όσους αντιδρούν”

  1. Η Σοφία

    Θυμάμαι πρώην εργοδότης μου που ήταν ό,τι χειρότερο μου έχει τύχει ποτέ (εκμετάλλευση, κακοποίηση, εξαπάτηση) συνήθιζε να λέει ότι οι γύφτοι είναι καλοί μόνο στο να κλέβουν, ενώ οι Πακιστανοί είναι επίσης το ίδιο και χειρότερο, γιατί είναι και παράνομοι και μπαίνουν παράνομα στην πατρίδα μας. Η μαμά του την πρώτη μέρα που τη γνώρισα μου είπε σαν τη Ζαρούλια, έχουνε μαζευτεί εδώ Πακιστανοί, Βούλγαροι, Αλβανοί και όλα αυτά…Και τα λέγανε ξέροντας ότι ζω με Πακιστανό. Προσθέτοντας στο τέλος, επειδή τώρα εσύ έχεις τον “Αχμέτ” καταλαβαίνουμε, αλλά αν δεν τον είχες αυτά θα σου λέγαμε. “Επιστήμονες”, ανθρωπολόγοι του Χίτλερ και κυρίως “πατριώτες”…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί