Επιτέλους, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά στη μιντιακή δικτατορία! – Τί ετοιμάζει

Στο μη περαιτέρω έχει φτάσει πλέον η κατάσταση με τα μίντια σε σχέση με την κάλυψη, ή καλύτερα με την “απόκρυψη” του ΣΥΡΙΖΑ από τα καθημερινά δελτία ενημέρωσης και πλέον η Κουμουνδούρου αποφάσισε να μην μείνει άλλο με σταυρωμένα τα χέρια. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά στη δημιουργία “Παρατηρητηρίου” για τα media . Παράλληλα προχωρεί τις διεργασίες για ένα δίκτυο μέσων σε όλη τη χώρα και μια WEB TV, όπως ζητούν πολλά στελέχη.

Δείτε: Θα είναι σα να έχουμε Δημοκρατία, αλλά δε θα έχουμε

Έπιασαν τόπο τα δώρα στα κανάλια: Ο Μητσοτάκης ξεπέρασε σε δημοφιλία και τον… Μπρέζνιεφ!

Καλοταϊσμένα, ζωή νάχουν… – Η κατάντια της ελληνικής δημοσιογραφίας σε 4 εικόνες

Κουτόχορτο με χρυσή πληρωμή κι εμείς την αμφισβήτησή μας

Ούτε τα προσχήματα από τη μαφία των χρυσοπληρωμένων καναλιών και την μητσοτακική ΕΡΤ

Το “θάψιμο” των προτάσεων Τσίπρα, τα “φοβισμένα ανθρωπάκια της ΕΡΤ” και η πρόταση για κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως αναφέρει το thefaq.gr, μέσω του Παρατηρητηρίου θα καταγράφεται πλέον full-time καθημερινά, η “κάλυψη” που παρέχεται από τα κανάλια ( αλλά και τα άλλα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα ) στις θέσεις και τις δραστηριότητες του κόμματος, με έμφαση στον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Την καταμέτρηση αυτή η Κουμουνδούρου θα την στέλνει στη συνέχεια στο ΕΣΡ, έτσι ώστε κανείς μετά να μην λέει – ή να προσποιείται – ότι “δεν ήξερε”,  ή “δεν ενημερώθηκε”.

Αφορμή για την απόφαση αυτή που κυοφορούνταν από καιρό , ήταν το τελευταίο περιστατικό της παρουσίασης του προγράμματος “Μένουμε Ορθιοι” για την οικονομία, από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τους Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, που σχεδόν εξαφανίστηκε αν δεν υποβαθμίστηκε σε τελευταία είδηση πριν τον καιρό, από τα περισσότερα δελτία των καναλιών, σε μια μέρα όπου η ειδησεογραφία επιφύλαξε το … “κούρεμα του κυβερνητικού εκπροσώπου από την συζυγό του” ως τρίτη είδηση !

Μάλιστα αυτό που επισημαίνεται και από κορυφαίους δημοσιογράφους και διευθυντές ειδήσεων, είναι πως δεν αρκεί να παρουσιάζονται μεμονωμένα σε εκπομπές στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως δήθεν δείγμα πολυφωνίας, αν υποβαθμίζεται και απομειώνεται με τόσον βίαιο τρόπο η παρουσία και το πολιτικό στίγμα του ίδιου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, που άλλωστε είναι γνωστό πως αποτελεί το “βαρύ χαρτί” του κόμματος αλλά και το αντίπαλο δέος για τον Πρωθυπουργό.

Τέλος οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δεχτεί έντονες εισηγήσεις από διάφορες πλευρές, τόσο για την ενισχυση του Αλέκου Χαρίτση με δύο ακόμα πρόσωπα ως αναπληρωτές του, στο Γραφείο Τύπου του κόμματος (ενδεχομένως και από το δημοσιογραφικό χώρο ), αλλά και για την δημιουργία ενός webTV του ΣΥΡΙΖΑ. Μιας κανονικής διαδικτυακής τηλεόρασης, με πλήρες ειδησεογραφικό και ενημερωτικό πρόγραμμα – αλλά και με άλλες δράσεις πολιτισμού, ελεύθερο ρεπορτάζ, έρευνα κλπ – στο πρότυπο των διαδικτυακών τηλεοπτικών Μέσων που ήδη λειτουργούν σε πλατφόρμες. Μάλιστα επειδή ακριβώς εκτιμάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε έχει την οικονομική δυνατότητα να έχει δικό του συμβατικό κανάλι, αλλά ίσως ούτε και να χρειάζεται τόσο πολύ κάτι τέτοιο αφού το σωστό είναι τα κανάλια να διατηρούν την ισορροπία και το 50/50 στην ενημέρωση, η λύση ενός δυναμικού ενημερωτικού webTV καναλιού με πλήρες ενημερωτικό και ειδησεογραφικό πρόγραμμα, δεν είναι μόνον εφικτή αλλά και ευκταία…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί