Πότε αναμένουμε σταδιακή άρση των μέτρων – Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Στην πορεία άρσης των περιοριστικών μέτρων αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας ότι μέχρι τις 27 Απριλίου θα έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για το πότε και πώς θα εκκινήσει «η σταδιακή και μακρόσυρτη άρση των μέτρων».

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος επισήμανε (Mega) ότι «θα υπάρχει έγκαιρη πληροφόρηση ποιοι τομείς θα ανοίξουν πρώτα και τι θα γίνει με τα σχολεία μας και τον τουρισμό» και παρακάλεσε τους πολίτες τις επόμενες δύο εβδομάδες να τηρήσουν τα περιοριστικά μέτρα.

Στο ερώτημα εάν από τις αρχές Μαΐου θα δούμε μια προσπάθεια μερικής επιστροφής στην κανονικότητα τόνισε ότι σταδιακά «θα ανοίγουν κάποιοι τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, ενώ κάποιοι θα παραμείνουν κλειστοί».

Ο Στ. Πέτσας ανέφερε ότι βάσει των δεδομένων «θα υφίστανται κάποιοι περιορισμοί έως τον Ιούνιο» και ως εκ τούτου προανήγγειλε «επέκταση των μέτρων στήριξης της οικονομίας». Τα μέτρα αυτά θα αφορούν την περίοδο από αρχές Μαΐου έως 15 Ιουνίου.

Τέλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το φθινόπωρο θα υπάρχει και δεύτερο κύμα της νόσου τονίζοντας χαρακτηριστικά: «από τις εισηγήσεις των ειδικών ξέρουμε ότι θα υπάρχει ένα δεύτερο κύμα το Φθινόπωρο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί