Στο πλευρό των μελών του ΤΕΕ/ΤΑΚ και του ΓΕΩΤΕΕ ο Χ. Μαμουλάκης – Αναφορές στη Βουλή για καίρια ζητήματα

Με δυο Αναφορές που κατέθεσε στη Βουλή και απευθύνονται στους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Τμ. Ανατολικής Κρήτης (ΤΕΕ/ΤΑΚ) και του Παραρτήματος Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ-ΠΚ).

Ειδικότερα, τα μέλη του ΤΕΕ/ΤΑΚ έθεσαν με επ​ιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό μια σειρά ζητημάτων που πρέπει άμεσα να διευθετηθούν, όπως είναι η παράταση διαφόρων καταληκτικών προθεσμιών, τα μέτρα ασφαλείας στα εργοτάξια, καθώς και ζητήματα οικονομικής φύσης για τον κλάδο, που – μετά την πρόσφατη οικονομική κρίση – πλήττεται ξανά από τις συνέπειες της πανδημίας του Covid 19.

Από την πλευρά τους τα μέλη του παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ, με επιστολή τους προς τον αρμόδιο Υπουργό ζητούν τη λήψη έκτακτων μέτρων ενίσχυσης των γεωτεχνικών επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων του αγροτοδιατροφικού τομέα, καθώς και των επιστημονικών δραστηριοτήτων που υποστηρίζουν τους σχετικούς τομείς, όπως είναι ο κλάδος των κτηνιάτρων και των δασολόγων. Ζητούν επίσης τη λήψη μέτρων που θα ενισχύσουν τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, ο οποίος μετράει τις δικές του ζημιές, κάτι αναγκαίο για να παραμείνει ζωντανός ο κλάδος και να αποτελέσει ισχυρό αναπτυξιακό πυλώνα την επόμενη μέρα.

«Πρόκειται για ζητήματα που έχουν επιπτώσεις σε σημαντικούς τομείς της καθημερινότητας, όχι μόνο των μελών των συγκεκριμένων φορέων, αλλά ευρύτερου μέρους της κοινωνίας μας», τονίζει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, επισημαίνοντας: «Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει ουσιαστικές λύσεις, να ενστερνιστεί τις προτάσεις του ΤΕΕ/ΤΑΚ και του παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ και χωρίς καθυστέρηση, να φροντίσει για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους».

Δείτε αναλυτικά τις σχετικές Αναφορές και τις επιστολές των φορέων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό 

Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα: «Προτάσεις του ΤΕΕ/ΤΑΚ για τη στήριξη του κλάδου των μηχανικών από την Πολιτεία»

Ο Βουλευτής κ. Χάρης Μαμουλάκης καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών αναφορά την Επιστολή του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του ΤΕΕ με θέμα προτάσεις για την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών και προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος των μηχανικών λόγω των επιβεβλημένων από την πολιτεία έκτακτων μέτρων για την προληπτική αντιμετώπιση του covid-19.  

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: «Μέτρα ενίσχυσης Γεωτεχνικών Επιχειρήσεων και επιχειρήσεων Αγροδιατροφικού τομέα»

Ο Βουλευτής κ. Χάρης Μαμουλάκης καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Μάκη Βορίδη αναφορά το Υπόμνημα του «Παραρτήματος Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος» με θέμα τη συμπερίληψη των επαγγελματίων που υποστηρίζουν τεχνικά και επιστημονικά το σύνολο των δραστηριοτήτων του αγροτοδιατροφικού τομέα στα έκτακτα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που υλοποιούνται εξαιτίας της σοβούσας οικονομικής κρίσεις από τις επιπτώσεις της επιδημίας του ιού Covid-19.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί