Κρήτη: Επιχείρηση για την αποβίβαση άρρωστου μέλους πληρώματος από κρουαζιερόπλοιο (φωτο)

Ο ασθενής μεταφέρεται στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου

Αδιαθεσία, χωρίς συμπτώματα του θανατηφόρου ιού αισθάνθηκε μέλος του πληρώματος από το κρουαζιερόπλοιο στην Ιεράπετρα που αυτή την ώρα μεταφέρεται στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου αφού πρώτα πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την μεταφορά του.

Σε εγρήγορση βρέθηκε την τελευταία ώρα το προσωπικό του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας αφού υπήρχε ενημέρωση πως ένα μέλος του πληρώματος από το κρουαζιερόπλοιο που τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στα ανοιχτά της Ιεράπετρας αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και πρέπει να μεταφερθεί σε Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την επικοινωνία που υπάρχει με το σκάφος το άρρωστο μέλος δεν έχει συμπτώματα παρόμοια με αυτά του κορονοϊού, όμως σε κάθε περίπτωση θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ο ασθενής είναι καλά στην υγεία του

Πρόκειται για ένα 25χρονο από την Ινδονησία που εκτιμάται πως πως έχει οξεία σκωλικοειδήτιδα και αναμένεται να μεταφερθεί απευθείας στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Πρόβλημα στην επιχείρηση δημιουργεί το γεγονός ότι το Λιμεναρχείο στην Ιεράπετρα δεν έχει αυτή τη στιγμή σκάφη, αφού και τα δύο συμμετέχουν σε επιχειρήσεις στα θαλάσσια σύνορα της Κω. Έτσι το κρουαζιερόπλοιο έχει ήδη πλησιάσει κοντά στο λιμάνι της Ιεράπετρας, ώστε με σκάφος μέσα από το πλοίο να γίνει η μεταφορά του ασθενούς τον οποίο θα παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

radiolasithi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί