Χυδαία επίθεση ακροδεξιών στην ΠτΔ επειδή αποχαιρέτησε τον Π. Κοροβέση

Παρά το γεγονός πως ο πολιτικός κόσμος αποχαιρέτησε τον Περικλή Κοροβέση, εντούτοις η ανάρτηση  της Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, για τον θάνατο του αγωνιστή κατά της Χούντας και διανοούμενου της Αριστεράς συνοδεύτηκε με το φαινόμενο της χυδαίας επίθεσης στο πρόσωπο της από την  ακροδεξιά πτέρυγα του σκοτεινού διαδικτύου.

Λογαριασμοί στο twitter με fake και μη ψευδώνυμα εκτόξευσαν οχετό ύβρεων κατά της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, αποκαλώντας τον θανόντα “σταλινικό”, “άπατρι”, “προδότη”, “κομμουνιστή” και πολλά άλλα, κατηγορώντας την Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί τον τιμά.

Ανάλογο φαινόμενο αλλά σε μικρότερη έκταση είχε παρατηρηθεί με τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου, όταν και πάλι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και ο πρωθυπουργός και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, αποχαιρέτησαν τον Ήρωα της Εθνικής μας Αντίστασης.

Στην περίπτωση, όμως, του θανάτου του Περικλή Κοροβέση, η επίθεση του διαδικτυακού υπονόμου στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνιστά ένα φαινόμενο που δεν πρέπει να υποτιμηθεί (όπως αναφέρει και ο ιστότοπος libre.gr), καθώς δεν προέρχονται μόνο από την  “Χρυσή Αυγή”, που δρούσε στα social μέχρι πρότινος, αλλά πρόκειται για λογαριασμούς που, δυστυχώς, “αγιογραφούν” συγκεκριμένα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης,  λογαριασμοί που δηλώνουν πως εκπροσωπούν το “ακραίο κέντρο” και τον “φιλελευθερισμό”.

Κουτί Πανδώρας

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Χυδαία επίθεση ακροδεξιών στην ΠτΔ επειδή αποχαιρέτησε τον Π. Κοροβέση”

  1. CitizenMitsos

    Με αυτά τα φασιστοειδή που έχει εκθρέψει η δεξιά τα τελευταία χρόνια φτάσαμε στο σημείο να αναγκαζόμαστε να πούμε ένα μπράβο στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου επειδή είπε τα αυτονόητα.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί