«Ξέχαστηκε» η Μυτιλήνη από το πρόγραμμα χρηματοδότησης κατά του κορωνοϊού

Έξω η Μυτιλήνη από το πρόγραμμα χρηματοδότησης κατά του κορονοϊού σε οικισμούς Ρομά, ενώ μοιράστηκαν 2,2 εκατ. ευρώ σε όλη την Ελλάδα

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα stonisi η Μυτιλήνη έμεινε απ΄έξω από το πρόγραμμα χρηματοδότησης κατά του κορονοϊού σε οικισμούς Ρομά. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά μέχρι και ο Δήμος Λήμνου, ο οποίος έχει πολύ λιγότερους Ρομά, χρηματοδοτήθηκε ανάμεσα σε 98 Δήμους της Ελλάδας από την έκτακτη κατανομή ποσού 2.255.000 ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2020, προς κάλυψη αναγκών για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19 σε οικισμούς και καταυλισμούς Ρομά.

Ο Δήμος Μυτιλήνης, όμως όχι. Σύμφωνα με πληροφορίες του  «Ν» αποδίδουν τις ευθύνες στον Δήμο που δεν κατέθεσε χαρτιά για τη χρηματοδότηση. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ούτε άλλοι Δήμοι κατέθεσαν χαρτιά και ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για γκάφα του υπουργείου Εσωτερικών που ξέχασε ορισμένους Δήμους και προχώρησε σε κατανομή του ποσού, αγνοώντας μεταξύ άλλων τους διασπασμένους Δήμους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί