Συναγερμός για τον 93ο νεκρό από τον ιό: Εξέπνευσε από κορονoϊό αλλά δε νοσηλεύτηκε ως κρούσμα

Συναγερμός σήμανε στο Θριάσιο Νοσοκομείο μετά την είδηση ότι ο άνδρας 84 ετών που άφησε την τελευταία του πνοή, το βράδυ της Παρασκευής, στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου, τελικά είχε μολυνθεί από κορονoϊό αλλά δεν είχε αντιμετωπιστεί ως κρούσμα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του.

Δείτε: Στους 93 οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα- Έχασε τη μάχη ένας ακόμα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο, ο 84χρονος νοσηλευόταν σε ένα τετράκλινο δωμάτιο της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου, μαζί με ακόμη τρεις ασθενείς, χωρίς να έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας. Έγινε εργαστηριακός έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι ο ασθενής ήταν θετικός στο κορονοϊό.

«Νοσηλευόταν από τις 31 Μαρτίου χωρίς να αντιμετωπίζεται ως περιστατικό κορονοϊού. Εκτέθηκαν ασθενείς και όλο το προσωπικό της παθολογικής κλινικής. Φαίνεται ότι οι συγγενείς του ήταν σε καραντίνα και δεν τον επισκέπτονταν στο Νοσοκομείο. Γίνεται ανίχνευση και εργαστηριακός έλεγχος σε προσωπικό και ασθενείς. Ανάγκη σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται στα νοσοκομεία να γίνεται εργαστηριακός έλεγχος για κορονοϊό. Πολλές φορές ξεγελάνε με τα συμπτώματα. Γι΄ αυτό πρέπει να υπάρχει σε επάρκεια υγειονομικό υλικό σε όλα τα τμήματα και τις κλινικές των νοσοκομείων», τονίζει.

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί