Νέο μαύρο ρεκόρ στις ΗΠΑ – Στους 19.500 οι νεκροί

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν η πρώτη χώρα στον κόσμο που ξεπέρασε τον αριθμό των 2.000 νεκρών από τον νέο κορωνοϊό μέσα σε μία ημέρα, καθώς 2.108 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς στις 20:30 της Παρασκευής (ώρα Ουάσιγκτον). Οι νεκροί από την πανδημία της Covid-19 στις ΗΠΑ έφτασαν τους 19.500 συνολικά, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά το μισό εκατομμύριο, σύμφωνα με τον απολογισμό του πρακτορείου Reuters.

Οι ΗΠΑ εκτιμάται ότι σύντομα θα ξεπεράσουν σε αριθμό νεκρών την Ιταλία, ο πληθυσμός της οποίας είναι πολύ μικρότερος, όταν η χώρα αυτή ανακοινώσει αργότερα σήμερα τον νέο απολογισμό της.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, κατά την καθημερινή ενημέρωση του Τύπου, είπε ότι ο αριθμός των νεκρών, των εισαγωγών στην εντατική και των νέων κρουσμάτων εξακολουθεί να μειώνεται. Ωστόσο μέσα στις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν άλλοι 783 θάνατοι στην Πολιτεία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 8.627.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας προειδοποιούν ότι οι νεκροί στις ΗΠΑ μπορεί να φτάσουν ακόμη και τους 200.000 αν αρθούν πρόωρα τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων και κλεισίματος των επιχειρήσεων. Τα μέτρα αυτά, που έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής σε 42 από τις 50 Πολιτείες, επέφεραν βαρύ πλήγμα στο εμπόριο και κάποιοι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι οι απώλειες θέσεων εργασίας μέχρι το τέλος του μήνα θα φτάσουν τα 20 εκατομμύρια, εκφράζοντας αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι δυνατόν να παραταθεί το κλείσιμο των επιχειρήσεων και η απαγόρευση των ταξιδιών.

Πληροφορίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί