Αυτό είναι το «επιτελικό» κράτος Μητσοτάκη: Εκτός λειτουργίας το «Διαύγεια»

Το βασικό εργαλείο διαφάνειας

Εκτός λειτουργίας βρίσκεται η «Διαύγεια», το βασικό εργαλείο διαφάνειας, όπου αναρτώνται όλες οι οικονομικές και διοικητικές πράξεις του δημόσιου τομέα.

Το diavgeia.gov.gr τέθηκε χτες (Τετάρτη 8/4) το απόγευμα – και για αρκετές ώρες – εκτός λειτουργίας. Στη συνέχεια επανήλθε, με αρκετά ωστόσο προβλήματα, καθώς δεν υπήρχε ούτε καν η δυνατότητα αναζήτησης εγγράφων. Το βράδυ τέθηκε ξανά σε πλήρη λειτουργία ωστόσο αυτό φάνηκε ότι ήταν παροδικό, καθώς από σήμερα το πρωί έχει «πέσει» ξανά.

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για τη συνεχή υποβάθμιση και απαξίωση της διαδικτυακής πλατφόρμας «Διαύγεια».

Δείτε: «Mαύρο» και στη «Διαύγεια» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Στη βουλή από τον Χ. Μαμουλάκη η υποβάθμιση και απαξίωση της «Διαύγειας» από την κυβέρνηση ΝΔ

«Όπως έχει διαπιστωθεί, η «Διαύγεια» βρίσκεται ολοένα και συχνότερα εκτός λειτουργίας, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα οι υπολογιστικοί πόροι που έχουν διατεθεί για το σύστημα έχουν εξαντληθεί. Επιπλέον, παρατηρούνται επιλεκτικές αφαιρέσεις ονομάτων υπογραψάντων υπουργών προηγούμενων κυβερνήσεων από τα υπουργεία στα οποία είχαν υπηρετήσει» ανέφεραν μεταξύ άλλων.

Οι 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με την ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ζητούσαν τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων για την επαρκή συντήρηση, ενίσχυση, αναβάθμιση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Διαύγεια», αλλά και για την καλύτερη αξιοποίησή της. Ωστόσο, ένα μήνα μετά, όπως φαίνεται τίποτα δεν έχει γίνει.

Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί