Η επιβεβαίωση: Στα κρυφά, εν μέσω ιού, στην Κρήτη το κέντρο υποδοχής μεταναστών (εικόνες)

“Στην Κρήτη το κέντρο υποδοχής των μεταναστών από την Λιβύη”, είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της γνωστής συντηρητικής εφημερίδας “ΕΣΤΙΑ”. Με το δημοσίευμα αυτό της εφημερίδας που διευθύνει ο δημοσιογράφος Μ. Κοττάκης (γνωστός επίσης δημοσιογράφος του συντηρητικού χώρου) επιβεβαιώνεται πλήρως η ανάρτηση που είχε κάνει το Candiadoc μόλις στις 31 Μαρτίου με τον τίτλο: Μετατρέπουν την Κρήτη σε αποθήκη ψυχών – Η συμφωνία για μεταφορά μεταναστών από τη Μεσόγειο.

Με αφορμή δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Βαρδάκη, γράφαμε:

Από την μια οι τυμπανοκρουσίες της Κυβέρνησης για κλειστά σύνορα της Ελλάδας σε πρόσφυγες και μετανάστες (βλέπε Έβρο) και από την άλλη με την σύμφωνη γνώμη της, ανοίγει το νότο!

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση φαίνεται να αποδέχτηκε να γίνει η Κρήτη τόπος προορισμού μεταναστών, που θα περισυλλέγονται, στο πλαίσιο επιχείρησης, που σκοπό έχει την επιτήρηση της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου για να αποτραπεί, δήθεν, το εμπόριο όπλων στη Λιβύη, αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης.

Ο εμπαιγμός της ΝΔ ότι δήθεν καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να “σφραγιστούν” τα ελληνικά και κατ επέκταση τα ευρωπαϊκά σύνορα καλά κρατεί!

Το 2015, ως Κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αρνηθεί κατηγορηματικά, σε αντίστοιχη αποστολή, να μετατρέψει την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Κρήτη, δεδομένης της γεωγραφικής θέσης της, σε αποδέκτη μεταναστών, που θα περισυλλέγονταν από τα ευρωπαϊκά πολεμικά πλοία.

Σήμερα, όμως η Κυβέρνηση φέρεται να υποχώρησε, αποδεχόμενη να προσφέρει τα λιμάνια της για να μεταφέρονται μετανάστες ,που θα σώζονται από τα πολεμικά πλοία στις ακτές της Λιβύης.

Οι πληροφορίες που θέλουν τα υπόλοιπα κράτη –μέλη να έχουν συμφωνήσει, ότι οι μετανάστες θα διανέμονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, μόνο υποσχέσεις και εικασίες μπορούν για την ώρα να θεωρηθούν, αν λάβουμε υπόψη την μέχρι σήμερα στάση της πλειονότητας των κρατών αυτών να ανταπεξέλθουν και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν στο προσφυγικο-μεταναστευτικό ζήτημα.

Οι προβληματισμοί πολλοί, δεδομένης της εξαιρετικά δύσκολης περιόδου που βιώνουμε όλοι μας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ταυτόχρονα και οι φόβοι πολλοί, μην τυχόν και η αποστολή ξεφύγει από το πεδίο εφαρμογής της και καταλήξει η Κρήτη να γίνει μια αποθήκη ψυχών. 

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί