Ναυάγιο στο Eurogroup μετά τις ολονύχτιες διαπραγματεύσεις

Διεκόπη μετά τις ολονύχτιες εντατικές συνομιλίες το Eurogroup, στο οποίο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συζητούσαν μέτρα και μία «ευρωπαϊκή απάντηση» για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Δείτε: Eurogroup: Διαπραγματεύσεις όλη νύχτα για το πακέτο κατά της κρίσης από τον ιό

«Έπειτα από συζητήσεις 16 ωρών πλησιάσαμε σε συμφωνία αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί. Διακόπτω το Eurogroup και θα συνεχίσουμε αύριο Πέμπτη» έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος του συμβουλίου Μάριο Σεντένο.

Mário Centeno@mariofcenteno

After 16h of discussions we came close to a deal but we are not there yet.
I suspended the #Eurogroup & continue tomorrow, thu.
My goal remains: A strong EU safety net against fallout of #covid19 (to shield workers, firms &countries)& commit/ to a sizeable recovery plan

Προβολή εικόνας στο Twitter

1209:01 π.μ. – 8 Απρ 2020Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter192 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Στόχος μου παραμένει ένα ισχυρό ευρωπαϊκό δίχτυ ασφαλείας για την προστασία εργαζομένων, επιχειρήσεων και χωρών και δέσμευση σε εφικτό πλάνο ανασυγκρότησης, πρόσθεσε.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είχαν πολύωρη τηλεδιάσκεψη όλη τη νύχτα ενώ και αναβολές στην επανέναρξη της διαδικασίας, μετά τον πρώτο γύρο συνομιλιών, δείχνει το έντονο παρασκήνιο και την ένταση των διαπραγματεύσεων.

Το Eurogroup βρίσκεται σε «καλό δρόμο» για να καταλήξει σε συμφωνία αλλά δεν έχει φτάσει ακόμα εκεί, ήταν η τελευταία ανάρτηση του Λουίς Ρέγκο, εκπροσώπου του Σεντένο, τη νύχτα.

Ανακοινώσεις ήταν προγραμματισμένες να γίνουν στις 11 το πρωί αλλά προφανώς θα χρειαστεί να περιμένουν.

LuisRego@ljrego

Our planned #Eurogroup Press conference for this morning at 10 am will have to be cancelled, as the meeting was suspended and will continue tomorrow. Details to be announced later.309:08 π.μ. – 8 Απρ 2020Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter71 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί