Κάθειρξη 15 χρόνων στον ντίλερ που σκότωσε τον Σωκράτη Κόκκαλη

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της αμερικανικής Δικαιοσύνης στον 37χρονο άνδρα από το Οχάιο ο οποίος έδωσε το «κοκτέιλ θανάτου» στον 34χρονο Σωκράτη Κόκκαλη, που στάθηκε μοιραίο για τη ζωή του άτυχου επιχειρηματία. 

Δεκαεννέα μήνες μετά τη σοκαριστική είδηση του θανάτου του νεαρού επιχειρηματία, υιού του Σωκράτη Κόκκαλη, ο Terry Lee Christian καταδικάστηκε σε 15 έτη κάθειρξης.

Ο 37χρονος dealer, όπως μετέδωσε το αμερικανικό NBC News, θα εκτίσει ποινή 15 ετών σε ομοσπονδιακή φυλακή, καθώς τον περασμένο Οκτώβριο είχε δηλώσει ένοχος για την υπόθεση και αναμενόταν να μάθει την ποινή του τον Ιανουάριο του 2020. «Ο κατηγορούμενος επέλεξε να δηλώσει ενοχή για το αδίκημα από το να πάει σε δίκη. Στο αμερικανικό σύστημα υπάρχει αυτή η δυνατότητα και την επιλέγουν πολλοί κατηγορούμενοι προκειμένου να λάβουν μικρότερες από τις προβλεπόμενες ποινές» είχε δηλώσει στο «Έθνος» ο ρεπόρτερ του News 5 Cleveland, Ian Cross, τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ακόμη αναμενόταν η ποινή που θα επιβαλλόταν στον 37χρονο.

Δήλωσε άγνοια

Σύμφωνα µε όσα μετέδωσαν ξένα δίκτυα, ο Terry Lee Christian κατά τη διάρκεια της ακρόασής του φέρεται να δήλωσε άγνοια για το κοκτέιλ που πούλησε στον 34χρονο επιχειρηματία, υποστηρίζοντας ότι πίστευε πως του έδινε καθαρή κοκαΐνη και όχι μείγμα από θανατηφόρα οπιούχα. Μάλιστα, ο 37χρονος φέρεται να απαντούσε αργά στις ερωτήσεις που δέχτηκε τον Οκτώβριο από τον ανώτατο δικαστή Thomas Parker, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε ολιγόλεπτη συνομιλία μεταξύ του δικηγόρου του και του εισαγγελέα. Η προβλεπόμενη ποινή για το αδίκημα ήταν τα 20 χρόνια, αλλά ο κατηγορούμενος έφτασε σε συμφωνία µε τον εισαγγελέα και στις 17 Ιανουαρίου 2020 είχε προγραμματιστεί η συνάντησή του µε τον δικαστή, όπου και θα ζητούσε να του επιβληθεί η ποινή 15 ετών. Σημειώνεται ότι -όπως εξήγησε ο assistant US attorney Βασίλης Κατσαρός κατά τη διάρκεια της ακρόασης του κατηγορουμένου θα έπρεπε ο περιφερειακός δικαστής Solomon Oliver Jr να δηλώσει αν αποδέχεται τη συμφωνία για τα 15 έτη, πριν επιβάλει ποινή, ενώ ο κατηγορούμενος είχε τη δυνατότητα να αποσύρει τη «συμφωνία» στην περίπτωση που ο δικαστής δεν είχε δεχτεί την ποινή. «Αυτή η υπόθεση είναι μια υπενθύμιση σε όσους κάνουν χρήση ναρκωτικών ότι συνήθως αγοράζουν κοκτέιλ που περιέχουν φαιντανύλη, η οποία μπορεί να σκοτώσει ακόμη και σε πολύ μικρές δόσεις. Όλα δείχνουν ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση το θύμα πίστευε ότι αγόραζε κοκαΐνη και όχι οπιοειδή» ανέφερε ο δικηγόρος Justin Herdman.

«Αποδίδεται δικαιοσύνη»

Ήδη πάντως από τον Οκτώβριο του 2019, όταν είχε ανακοινωθεί η σύλληψη του Terry Lee Christian και η δήλωση ενοχής του, η οικογένεια του 34χρονου επιχειρηματία είχε ευχαριστήσει µέσω του συνηγόρου της τις αμερικανικές Αρχές. «Αν και τίποτα δεν μπορεί να φέρει πίσω τον Σωκράτη στους αγαπημένους του, η οικογένεια Κόκκαλη είναι ικανοποιημένη που βλέπει ότι αποδίδεται δικαιοσύνη» είχε δηλώσει, σύμφωνα µε το cleveland.com, ο δικηγόρος της οικογένειας Ryan Stubenrauch.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί